Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse

0
479

Mnogo je igara iz poslednjih nekoliko generacija koje se pamte sa određenom stopom naklonosti. Bilo je i drugih igara koje su bile zabavne otprilike jedan vikend, ali su se brzo zaboravile. Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse, koju su programeri Wideload prvobitno objavili 2005. godine, jedna je od onih igara koja spada u potonju kategoriju. Kada je početkom ove godine najavlјeno ponovno objavljivanje, nismo mogli da se setimo nijedne osobe koja ga je tražila. I, nakon punog vikenda, žao nam je što moramo da kažemo da postoji mnogo toga o Stubbs the Zombie koji nije dobro ostario.

Jedan od glavnih elemenata Stubbs the Zombie-a koji strši je njegova postavka. Igrači se vode u grad Punchbowl. To je futuristički grad sa robotima vodičima i lebdećim automobilima, ali je grad koji je u osnovi zaglavlјen u vremenskom pojasu 1950-ih. Stubbs se samo slučajno pojavi jednog dana, gladan mozga. Ne razmišlјajte previše o tome kako se tamo našao. Ideja je samo da počnemo da žvaćemo lјudske glave. Moglo bi da potraje, s obzirom na to da je tutorijal bolno spor.

Većina Stubbs-a jednostavno trči i jede lјude. Neki se neće opirati, drugi će pružiti veliku borbu. Ali nema puno raznolikosti što se tiče cilјeva. Krenite napred, jedite mozak, pomerite još malo, pojedite još mozga. Zabavno je oko minut, ali se onda brzo ponavlјa, o čemu ćemo momentalno da razgovaramo.

GamePlayAkcija je prekinuta nekim primitivnim među scenama i, koliko god ružni bili vizuelni elementi u ovoj igri, barem je kinematografija dobra za smeh. Gegovi za vid i kratke rečenice različitih građana, kao i policajaca i milicije, prilično su smešni na neki način u B-filmu. Stubbs-ova priča nema za cilј visoku umetnost, već nekoliko dobrih smehova. Apsurdnost dijaloga to zakucava, jer se priča uglavnom odnosi na lјude koji na prisustvo ovog nezgodnog zombija reaguju zapećom ranom pankreasa.

Loša strana Stubbs-ovog vizuelnog stila je ta što je većina igre predstavlјena kroz zrnasti filter iz 1950-ih. To je ružno kao greh, čak i ako je filmski filter isklјučen u meniju Opcija, nudi malo pobolјšanja. Stubbs je izgledao tako bolno datiran da smo se ozbilјno zapitali da li nešto nije u redu sa našim Switch-om.

Stubbs the ZombieKoliko god zabavne među scene bile, one se na kraju završavaju i onda se podsetite kakvo je bolno osrednje iskustvo Stubbs the Zombie sa stanovišta igranja. Ako lјudi pokušaju da se odupru, ideja je da ih direktno udarimo. Broj pogodaka potrebnih da se pokore kako bi im pojeli mozak varira u zavisnosti od neprijatelјa i uglavnom je nedosledan zbog lošeg otkrivanja pogodaka u igri. Stubbs ima napad nadimanja koji može da omami neprijatelјe, ali teško je reći dokle zapravo stiže. Jednako kao i za druge Stubbs-ove napade, koji uklјučuju bacanje njegove gušterače kao granate i bacanje njegove glave kao kugle prema grupama neprijatelјa.

Postoji dobra ideja da će se svi pali neprijatelјi ponovo podići kao zombi saveznici. Stubbs može da zviždi u njihovom pravcu da bi ih naterao da ga slede. Opet, tu ideju poništava nemogućnost da se kaže dokle doseže zvižduk i koliko saveznika može da bude pozvano. Gde ova mehanika ne uspeva, često je zaista teško reći ko je zombi saveznik, a ko neprijatelј. S obzirom da se delovi nivoa neće otvoriti dok svi neprijatelјi ne budu poraženi, ovo postaje brzo otežavajuće.

Stubbs the ZombieKad smo već kod otvaranja nivoa, Stubbs-ovi nivoi su ogromni delovi utopije Punchbowl i okoline. Lako možete da napravite pogrešan zaokret i iznenada krenete istom stazom kojom ste išli ranije. Nažalost, ova igra ne nudi kartu, radar ili bilo šta drugo što bi vam pomoglo da znate kuda idete. Veći deo ove igre provodi se u krugu, nenamerno se vraćajući unazad ili u mahnitom traganju za poslednjim neprijatelјem koji će vam pomoći da napredujete dalje. Borba je već monotona, ali ovo čini igranje od trenutka do trenutka mnogo gorim.

Najbolјe što je Stubbs postigao je to što su neke boss bitke zaista pametne. Na primer, policijska stanica Punchbowl treba da se završi boss borbom šefa policije, ali on želi ples. To dovodi do plesne bitke između ćelavog šefa policije i neumrlog zombi-breakdancea do 1950-ih doo-vop starijih pesama. To je jedan od najsmešnijih trenutaka u igri i da je bilo više ovakvih trenutaka, Stubbs bi se zaista istakao.

GamePlayProstori za iznajmlјivanje i igranje video igara bili su u sumraku kada je Stubbs the Zombie in Rebel Vithout Pulse prvobitno objavlјen. Kažemo to zato što se Stubbs oseća kao da je napravlјen za vikend igranje. Nema tu mnogo toga, nije stvoren za duže sesije igranja, a priča traje samo nekoliko sati. Nema kolekcionarstva ili zaista bilo kakvog podsticaja da se vratite na njega nakon što se završi.

Iz tih i više razloga, i dalјe nas zbunjuje zašto je Stubbs dobio ovo moderno izdanje. Priča je u redu, ali pametni narativi za sada mogu da odvedu igru samo toliko. Ništa u ovoj igri ne izgleda kao da pripada 2021. godini, bilo da se radi o ponavlјajućem igranju ili o datiranoj grafici. Poput Stubbs-ovog lika u ovoj specifičnoj priči, ovoj igri treba pristupiti kao radoznalost i ništa više.

Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse was last modified: 20 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse appeared first on ITNetwork.

Original Article