Street Power Soccer

0
514

Krajem 80-ih tada poznata etiketa za igre Epyx napravila je seriju uličnih sportskih igara gde su deca na bloku igrala popularne sportove, poput košarke, bejzbola i fudbala, na njihovim ulicama. Bile su to zabavne igre bez gluposti koje hvatale neposrednost uličnih sportova. Šteta što od tada takve iste igre nisu viđene. Pa, postojali su FIFA Street naslovi pre nekoliko godina, ali su do sada uglavnom zaboravlјeni. Novi Street Power Soccer može da bude bačen pravo u isti bazen zaborava jer je njegov pokušaj na znojenju i veštini uličnog fudbala frustrirajuće slab.

Street Power Soccer iznova zamišlјa ulični fudbal kao Urbanball, koji je, koliko vidimo, izmišlјen zarad igre. Urbanball se koncentriše na izvođenje trikova u ritmu licenciranog rap i dance soundtrack-a. Devojke i momci u spisku igrača su moderno oblikovani, pa čak i snimlјeni pokretom nakon stvarnih uličnih fudbalera, što daje kredibilitet potezima. Pa, to prilično sumira dobre stvari u igri. Svugde drugde se ulaže ozbilјan napor.

Street Power SoccerNa izbor su četiri načina igre. Street Power je ulični fudbal 1v1, 2v2 ili 3v3 gde će pobediti prvi tim koji postigne pet golova. Ako se lopta brzo prebaci na drugu stranu igrališta, kamera ne može da je prati, što odbrani i napadačima otežava da reaguju. Predmeti koji mogu da se sakuplјaju za privremena pojačanja ili posebne napade koji se aktiviraju kada su puni energije osećaju se prilično slabo i igraju malu ulogu u utakmicama. Ipak, najveća zamerka je u tome što lopta nema osećaj težine. Osećaj je kao da driblate nešto što je napravlјeno od pulpe. U Trickshot-u loptama udarate u nekoliko određenih cilјeva, poput flaša i mešalica za beton. Prilično je zabavno, ali bilo bi bolјe da ste se mogli slobodno da se krećete i sami birate cilјeve, umesto da imate fiksne položaje za gađanje.

Street Power SoccerFreestyle je jednostavna ritam igra. Evo, ne možemo da se ne setimo još jedne igre Epix-a, California Games, i njenog dogadjaja. Dobili ste potpunu kontrolu džojstika nad učesnikom dok je on žonglirao nogom da bi postigao stilske bodove. To bi i ovde bolјe funkcionisalo, jer krhki QTE upiti ne daju nikakvu slobodu ili kreativnost. Samo stavite uputstva na njihovo mesto i gledate kako igrač ponavlјa njihov ograničeni repertoar poteza preko plesne numere po vašem izboru. Još jedan događaj zasnovan na QTE-u je Panna gde izazivate protivnika na okruglom prstenu i pokušavate da mu provučete loptu kroz noge, radeći takozvani „muškatni oraščić“. Prvo, ipak, morate da sakupite energiju držeći loptu ili šutirajući je do cilјa. Trome kontrole uništavaju događaj jer morate da povlačite uputstva u QTE-uputstvima levim palcem. Ne postoji opcija da se upotrebi d-pad koji bi u tu svrhu bio brži.

Street Power SoccerKampanja Become King prikuplјa sve ove događaje u putovanja širom sveta od grada do grada. Osim digitalizovanog stvarnog fudbalera iz stvarnog života koji daje nagoveštaje između lokacija, ne postoji prezentacija ili značajna struktura za Become King. To su samo događaji jedan za drugim i malo toga drugog. Barem možete da izaberete igrače za večno putujući tim i obučete ih kako želite na ekranu za prilagođavanje. Na drugim mestima ne postoje turniri ili lige za bilo koji događaj, samo jednokratne igre bez fanfara, proslava pre ili posle utakmica, statistika ili bilo čega drugog od dodatne vrednosti.

Street Power Soccer-u nedostaje ulični kredit koji bi zaista mogao da koristi, jer takav kakav je, malo je podsticaja da nastavite da igrate. Ne pomaže ni to što je, uprkos lepim animacijama, celokupan izgled igre toliko poslednje generacije. Lokalna i ko-op igra pomalo podižu raspoloženje dok ne shvatite da nema pravog sadržaja ni u čemu jer su mečevi tako brzo gotovi. Postoji i vrlo osnovna online opcij, ali nismo mogli da nađemo protivnika kad god bi pokušali. To govori da je Street Power Soccer praktično mrtav po samom dolasku. Ironija je u tome što postoji potencijal iza ideje Urbanball, ali izvršenje igre je prejeftino i ozbilјno joj nedostaje u svakom pogledu. Oseća se kao igra od najviše dva dolara, ali ima pozamašnu cenu od pedeset dolara! To je poslednja uvreda i ubijajući udarac igri.

Street Power Soccer was last modified: 12 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Street Power Soccer appeared first on ITNetwork.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)