Strange Brigade

Co-op igre su tokom godina omogućile prijateljima da se spoje i iskuse fantastične svetove. Ponekad je to rame uz rame na kauču, a ponekad putem online igre. „Strange Brigade“ dopušta prijateljima da se nađu online i bore se sa egipatskim čudovištima, rešavaju zagonetke i prepreke kao tim.

Priča u „Strange Brigade“ prati ekipu lovaca na sreću koji se upuštaju u potragu za Seteki the Witch Queen, koja je nedavno puštena iz svog groba. Naši heroji putuju kroz razne lokalitete, uključujući ruševine, grobnice i kampove. Ovi pejzaži su prelepo dizajnirani, nude dovoljno prostora za borbu i čine da budete još uvučeniji u priču u celini.

Trenutno postoje četiri karaktera koja se mogu igrati, svaki sa svojim jedinstvenim setom oružja. Naš lični favorit, Frank, koristi pušku Westminster 1895, Marley .45 automatik, i dinamit. Naš prijatelj Džef je izabrao lika po imenu Archimedes, koji koristi Kingsley Special Repeater, automatski Marley .45 i lepljive granate. Imali smo sjajnu kombinaciju sporijih, snažnijih pucnjeva od Franka i bržih pucnjeva od Archimedesa. Takođe možete da prilagodite set oružja svakog lika ako želite da promenite bilo šta. Ovo je lep gest, ali vaše jedine druge opcije su početna oružja drugih likova; ovo će se kasnije proširiti kako budete kupovali više oružja.

Ako želite da otključate više oružja, moraćete da ih kupite zlatom koje prikupljate na nivoima. Jednom kada kupite oružje, bilo koji od vaših likova će ga imati na raspolaganju. Isto važi i za sekundarno oružje i eksplozive. Ima dosta dobrog oružja za kupovinu, uključujući snažnije puške, sačmarice, pa čak i granate. Možete da zamenite svoj set oružja pre početka misije ili na radnim stolovima koji su razbacani po nivoima. Sjajno je biti u mogućnosti da promenite oružje usred misije, ako vaša trenutna podešavanja nisu dovoljno dobra. Tu su i posebni sanduci sa oružjem koje ćete povremeno nalaziti raštrkane unaokolo. Treba vam zlato da biste ih otvorili, ali vam ovi sanduci daju nasumično moćno oružje. Imaju ograničenu količinu municije, a nestaju kada vam nestane municije. Ovo specijalno oružje se privremeno dodaje vašem setu i ne zamenjuje nijedno vaše trenutno oružje. Možete ga sačuvati za neku tešku borbu u budućnosti ako mislite da tako treba.

Jedan od najzanimljivijih alata na raspolaganju su amuleti. Ovi amuleti omogućuju igraču da oslobodi poguban poseban potez kada se amulet napuni energijom. Na primer, Frankov podrazumevani amulet mu omogućava da ramenom naleti na neprijatelja, lansira ga, a zatim izazove njegovu eksploziju. Archimedes pušta roj skaraba koji ciljaju neprijatelje i oštećuju ih. Svaki lik ima nekoliko drugih amuleta koje kasnije mogu otključati i zameniti svojim podrazumevanim amuletom. Da biste ih otključali, morate da steknete bodove veštine, koje zarađujete pronalaženjem setova relikvija na svim nivoima. Postoji dobar izazov za otkrivanje relikvija i osećaj ponosa kada sakupite ceo set. Energija amuleta se dobija od poraženih neprijatelja, bilo trčanjem preko njih ili pritiskanjem R2 da povuče energiju ka vama.

Misije takođe imaju statue plave mačke koje možete pronaći i uništiti. Uništavanje svih statua mačaka na jednom nivou otključava pristup specijalnoj prostoriji pri kraju misije. Možete sakupiti zlatnu mačku, zajedno sa dodatnim zlatom. Ovo je neverovatan način da povećate rezerve zlata i kupite više oružja.

Pored režima kampanje, gde pratite priču Strange Brigade koja lovi Seteki, imate i režim horde i score attack. Režim horde vam omogućava da izaberete jednu od četiri lokacije, pa morate preživeti talase neprijatelja. Počinjete sa pištoljem, praznim amuletom i bez zlata. Kako poražavate neprijatelje, sakupljaćete zlato koje možete koristiti za kupovinu boljeg oružja sa radnog stola. To vam pomaže da postanete moćniji i daje vam načine da duže preživite. Između talasa možete da promenite svoj set oružja i kupite nove alate. Postoje i vrata koja možete otvoriti davanjem zlata demonu koji kontroliše ta vrata. Na taj način možete otvoriti sobu sa korisnim stvarima ili čak put do drugih područja te mape. Troškovi vrata se poprilično razlikuju, stoga budite spremni da potrošite mnogo ako želite da obiđete više. Score attack režim vam omogućava da igrate kroz nivoe sa ciljem da postignete najviši rezultat koji možete.

„Strange Brigade“ podupire svoju zabavnu igru šašavim šarmom, naročito šarmom svojih likova i naratora. Likovi mogu da razgovaraju tokom borbe, iako imate mogućnost da to smanjite ako želite. Mi smo ovo podešavanje ostavili na maksimumu i nismo zažalili. Igra nam predstavlja ton 1930-ih koji je težio ka tome da bude neverovatno dobar. Narator će govoriti stvari kao što su „Kakva je to zlonamerna mumificirana monstruoznost?“ ili „Marširajte napred, lovci na sreću, jer slava čeka!“ Slušanje ovog klasičnog dramskog glasa naratora od pre mnogo godina dodaje toliko šarma i čini igru još dražesnijom.

Možete igrati solo ili sa do četiri prijatelja, iako je igranje s prijateljima daleko bolja opcija. Igra je zabavna kada je igrate sami, ali ima nešto još bolje u tome da s partnerom desetkujete horde neprijatelja. Osim toga, ako prijatelj umre, pojaviće se u sarkofagu, čekajući da ga otvorite i pustite van. Ovo je jedinstven i pametan način na koji se „Strange Brigade“ nosi sa oživljavanjem. Cenimo što to nije tipičan “držite pritisnuto dugme dok ste u blizini svog srušenog saveznika” metod koji mnoštvo igara ima. To nije loš metod, ali je osvežavajuće videti da je tim developera odlučio da promeni stvari. S tim u vezi, ako ste ljubitelj pucačina iz trećeg lica, čudnih likova i priča, i prelaženja prepreka sa nekoliko prijatelja, onda je „Strange Brigade“ igra za vas.

Strange Brigade was last modified: januar 18th, 2019 by ITN Team

The post Strange Brigade appeared first on ITNetwork.

Original Article