Strahovanja avio-kompanija u vezi sa 5G mrežom su možda konačno gotova

0
57
strahovanja-avio-kompanija-u-vezi-sa-5g-mrezom-su-mozda-konacno-gotova

Telefoni 23/H1


PCPress.rs Image

Briga da bi signali 5G mreže mogli izazvati masovna kašnjenja letova čini se da je konačno gotova sada kada je Delta ažurirala svoje avione kako bi izbegla interferenciju.

PCPress.rs Image

S ažuriranim avionima, kriza izazvana 5G mrežom i avio-industrijom možda je konačno gotova

Reuters je izvestio da je avio-kompanija završila ažuriranje radio altimetara u svojoj floti aviona koji su trenutno u upotrebi. Ostali avioni koji su van redovnog održavanja takođe će biti opremljeni novim altimetrima. Delta je saopštila da ovo ažuriranje “znači da nijedan Delta avion neće biti podložan dodatnim ograničenjima uslovljenim vremenskim uslovima”.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) saopštila je da bi određeni signali 5G mreže mogli uticati na altimetre koje piloti koriste da mere udaljenost aviona od tla tokom situacija sa lošom vidljivošću. Iako se altimetri i 5G bazne stanice ne koriste u istom spektru, FAA je verovao da bi neki avio altimetri mogli imati problema sa razlikovanjem radio signala. Tako je počela borba između telekomunikacionih kompanija i FAA o tome gde se 5G signali mogu uključiti i sa kojom jačinom signala.

Nosioci signala su na kraju mogli uključiti svoje 5G signale na većini lokacija, ali su i dalje blokirali oblasti oko aerodroma dok su avio-kompanije instalirale ažurirane altimetre.

Počevši od jula, avio-kompanijama je bilo zabranjeno da sleću avionima u određenim situacijama sa lošom vidljivošću ukoliko nisu ažurirali svoje altimetre, što je dovelo do upozorenja američkog sekretara za saobraćaj, Pita Butidžidža, o mogućim kašnjenjima i otkazivanjima letova. Skoro svi domaći avioni su to učinili, s tim da je Delta bila velika izuzetak – kompanija je imala 190 aviona bez ažuriranih altimetara.

S ažuriranim avionima, kriza izazvana 5G mrežom i avio-industrijom možda je konačno gotova.

Izvor: Theverge

PC Press Studio


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.