Stižu poboljšanja za glasovne poruke na WhatsApp-u

0
28


Budući da se na WhatsApp-u svaki dan pošalje oko sedam milijardi glasovnih poruka, kompanija ih je odlučila malo osvežiti i poboljšati. Naime, u sledećim nedeljama na platformu stižu nove funkcije, uključujući mogućnost preslušavanja poruke tokom čitanja drugih razgovora i bržeg reprodukovanja (1,5x i 2x).
"Glasovne poruke omogućile su ljudima da brzo i jednostavno vode izražajnije razgovore. Pokazivanje emocija ili uzbuđenja putem glasa prirodnije je od teksta, a u mnogim situacijama glasovne poruke preferirani su oblik komunikacije na WhatsApp-u", stoji u službenom saopštenju. O poboljšanjima se na Facebook-u prigodno oglasio i Mark Zuckerberg.
WhatsApp, dakle, nakon dugog čekanja omogućava korisnicima pauziranje snimanja glasovnih poruka, što će svakako dobro doći onima kojima misli lako odlete. Dobra je vest i da će se glasovne poruke moći i preslušati pre slanja. Podsetimo, reč je o opciji koju je WhatsApp najavio još krajem prošle godine.
WhatsaApp ističe i vizualne promjene. Tako će se,

na primer, glasovna poruka pojavljivati uz "talase", odnosno vizualni prikaz zvuka, kako bi korisnici lakše mogli pratiti snimku. Na kraju treba istaknuti i Remember Playback funkciju, koja omogućava korisniku da nakon pauziranja nastavi da sluša glasovnu poruku tamo gde je i stao, čak i ako napusti razgovor.
IT vestiOriginal Article

(Visited 2 times, 1 visits today)