Stiže novi Hogs Of War! Ali, kao kartična igra?!

Ukoliko kojim slučajem baš dobro poznajete urednika časopisa Play!Zine, možda ste nekada primetili da je njemu jedna od najomiljenijih igara svih vremena čuvena taktička strategija Hogs Of War, sa PlayStation 1.

Hogs Of War je ovog novembra proslavio svoj 19. rođendan, vaš urednik se i dalje nada da će nekada videti dvojku, iako su šanse za to odavno svedene na minimum.

Ali, danas pravo iz vedrba neba, stiže informacija da ćemo zapravo videti nastavak ove legendarne igre rata svinja, ali u neočekivanom obliku – kao kartičnu igru.

Ovo smo saznali preko Fejsbuk stranice igre koja je napravljena upravo 3. novembra, odnosno pre par dana tačno na rođendan prvog HoW.

Kao što možete videti tamo, na njoj se kaže da će Kickstarter kampanja za igru krenuti za deset dana, odnosno 19. novembra. Iza fejsbuk stranice stoji studio koji se potpisuje sa StoneSword, ali kako link za veb stranici studija ne radi, trenutno nam vlada veliki skepticizam po ovom pitanju.

Prvo, nemamo pojma ko je ovaj studio, drugo, oni nemaju nikakve veze sa Infogrames, koji je napravio originalnu igru (barem mi da znamo), i treće, nemamo pojma kako su dobili licencu za franšizu.

Ako ništa, barem se nešto dešava i pokreće oko čuvenih svinjčića, pa nam ostaje samo da sačekamo taj početak kampanje na Kickstarteru, i saznamo malo više detalja o tome o čemu se zapravo radi.

The post Stiže novi Hogs Of War! Ali, kao kartična igra?! appeared first on PLAY!.

Original Article