Stiže nam nova Earthworm Jim igra, ali kao ekskluziva za Intellivision Amico konzolu

Ako je vaše detinjstvo bilo tokom 90-ih godina 20. veka, verovatno je jedan deo njega činio i čuveni crv Jim, sa njegovom uvrnutom pucaljkom.

Za sve nas fanove ovog crva, stižu nam lepe vesti, a to je da će igra, posle 20 godina pauze, konačno dobiti svoj 4. nastavak!

E sad, nakon lepih vesti, mora i jedna ne toliko lepa. Kao što ste i pročitali u naslovu, Earthworm Jim 4 će biti ekskluzivno napravljen za veoma opskurnu konzolu koja je trenutno u razvoju, Intellivision Amico, koja će biti lansirana 20. oktobra 2020. godine.

Na igri će raditi originalna ekipa koja je napravila i prvu igru, izašlu 1994. godine, i osim toga, za sada nemamo drugih detalja.

Intellivision Amico je najavljena prošle godine, i plan je da dođe sa gomilom remasterovanih starih klasika, ali i sa puno novih igara, baš poput novog Earthworm Jim.

Sa cenom od svega 150 dolara, ideja je da se gađaju manje zahtevni korisnici, koji su pre svega ljubitelji retro igara, i oni koji bi želeli da se igraju na kauču sa prijateljima kao nekada, a ne onlajn.

Zamisao je lepa, ali se nadamo da ovo u praksi neće značiti da niko zapravo neće igrati novog Jima, ako potencijalno propadne prodaja ove konzole…

Original Article