Stiže Microsoft Dev Box – cloud bazirana razvojna stanica za programere

0
118

Microsoft je prošle godine stavio računare u oblak sa Windows 365, a sada želi da podstakne programere da koriste radnu stanicu za programere zasnovanu na oblaku. Microsoft Dev Box je nova usluga u oblaku koja uključuje aplikacije i usluge dizajnirane za programere da brzo pristupe unapred konfigurisanoj radnoj stanici programera.

PCPress.rs Image

Brz i efikasan pristup razvoju

Microsoft Dev Box je izgrađen na temeljima operativnog sistema Windows 365, tako da je lako pokrenuti novu virtuelnu mašinu i početi raditi. To znači da će Microsoft Dev Box raditi na bilo kom modernom pretraživaču, a mašine podržavaju bilo koje integrisano razvojno okruženje (IDE), komplet za razvoj softvera (SDK) ili alate koji rade na Windows-u. Microsoft ovo predstavlja raznim programerima koji bi mogli da rade na projektima koji imaju softverske konflikte i zavisnosti zbog kojih održavanje radne stanice za programere predstavlja veću glavobolju. Kompanija kaže da su njeni Dev Box-ovi dobro prilagođeni za desktop, mobilne, IoT i programere igara, a aplikacije za više platformi mogu da se prave pomoću Windows podsistema za Linux.

Microsoft je napravio portal koji omogućava programerima da kreiraju i brišu Dev Boxove, pa čak i da paraleliziraju zadatke na više mašina. Programeri su sada slobodni da održavaju Dev Boxove za zastarele aplikacije ili starije verzije svojih aplikacija kako bi ponovo kreirali okruženje korisnika. Dev Boxovi se mogu primeniti u lokalnim Azure regionima širom sveta sa gigabitnim vezama, pa čak i sa mogućnošću korišćenja rasporeda pokretanja i zaustavljanja za automatsko hiberniranje mašina kada se programeri odjavljuju tokom dana.

Pošto se Microsoft Dev Box integriše u Windows 365, IT administratori mogu da upravljaju Dev kutijama pomoću Intune-a i Microsoft Endpoint Manager-a. Dev Box program je već pokrenut unutar zatvorene beta faze, a uskoro bi mogao postati i kompletno otvoren za sve zainteresovane ljude.

Izvor: The Verge

The post Stiže Microsoft Dev Box – cloud bazirana razvojna stanica za programere first appeared on PC Press.Original Article