Stigle su mi naočale za virtualnu stvarnost – 250€ na akciji!

0
84
stigle-su-mi-naocale-za-virtualnu-stvarnost-–-250e-na-akciji!

Stigle su mi prije tri dana, ali sam požurio s recenzijom jer ih je ostalo još malo na akciji, a mislim da je stvarno dobra cijena s obzirom na to što dobijete. Lenovo Legion Savior VR700 su sve-u-jednom naočale za virtualnu stvarnost i trenutno koštaju samo 250€ u Tomtop trgovini,a u cijenu je uključen PDV i poštarina (neće stati na carini) – možete ih naručiti ovdje: www.tomtop.com

Kao što vidite, ostalo ih ja manje od 100 komada po ovoj cijeni pa ako vam se svide nakon što pogledate moj video o njima, požurite i naručite ih. S obzirom da su naočale predviđene za kinesko tržište, ne preporučujem da ih kupujete ako ste na vi s računalima ili ako nemate nekog da vam sve to podesi.

Pogledajte moju recenziju Legion VR700 set naočala za virtualnu stvarnost (zapratite me na Youtube-u: https://www.youtube.com/c/cile1977, pratite me i na Facebook-u: https://www.facebook.com/bswireless.brodski.stupnik/):


Legion VR700 VR naočale inače koštaju oko 600€ tako da sam bio skeptičan i sumnjao da nije kakva prijevara, tako da me stvarno obradovao paket kad je stigao 😀

Od narudžbe im je trebalo čak 8 dana da ih pošalju, ali onda je paket do mene iz Kine išao samo PET dana. Sletio je avionom u Mađarsku i DPD ga je dostavio meni RH već sljedeći dan.

Ovo “sve-u-jednom” znači da naočale imaju u sebi ugrađeno računalo i mogu raditi same bez vanjskog PC-a. VR700 imaju Android 10 sustav s Qualcomm Snapdragon XR2 procesorom koji je po snazi kao Snapdragon 870 kojeg ima sad već legendarni POCO F3 – znači, dosta dobar procesor koji će pokrenuti sve što bacite na njega.

VR700 ima 8GB RAM-a i 256GB ROM-a tako da vam neće nedostajati prostora za instalaciju programa i igara.

VR dio ima tanke fresnel leće iznad ekrana koji ima rezoluciju od 1832×1920 piksela po oku (ukupno 4k). Na prednjoj strani naočala su 4 kamere pomoću kojih VR700 zna kako se gibate u prostoru – znači da vas može pratiti u 6 smjerova (pokazao sam na videu).

Legion VR700 naočale su praktički hardverski iste kao Meta Quest 2 naočale koje kod nas koštaju preko 700€.

Jedini problem je što su namijenjene samo za kinesko tržište, što znači da od jezika imate samo kineski i engleski, a i na engleskom negdje procuri koje kinesko slovo. To je manji problem – veći problem je što je trgovina koja je instalirana na naočale, puna kineskih igara koje većinom uopće nemaju prijevoda. Našao jesam nekoliko koje nude i engleski jezik – većinom su to ove koje su besplatne za kupce VR700 naočala – kao da im je u planu da ih nekad počnu prodavati na međunarodnom tržištu. Te besplatne igre su u trgovini označene s oznakom GIFT (inače nisu besplatne).

Što se tiče trgovine na Legion VR700, registrirati se možete samo s telefonom (SMS potvrda) i naravno, ne prihvaća brojeve u RH. Registrirati se morate preko na stranici https://iqiyi.cn/. Srećom, pronašao sam web stranicu (receive-smss.com) gdje ima hrpa brojeva telefona iz raznih država i možete na njih primiti SMS poruke, tako da sam se uspio registrirati i prijaviti s Filipinskim brojem telefona.

Obične Android aplikacije možete instalirati bez problema (naravno ako ne koriste Google servise) – na VR700 je instaliran Firefox preglednik pa preko njega možete preuzeti APK datoteke i instalirati Android programe. Preporučujem Stremio za filmove i serije (bswireless.hr/stremio-izvrsna-apliakcija-za-besplatno-gledanje-filmova-i-serija-za-android-windows-linux-macos/), Youtube možete gledati kroz Firefox (možete instalirati uBlock dodatak za blokiranje reklama), ali možete i instalirati SmartTube ako želite aplikaciju (u njemu ne rade VR 360 snimke, za njih je bolji Firefox), za IPTV preporučujem Televizo (bswireless.hr/do-sad-najbolja-iptv-lista-koju-sam-testirao-skrivena-na-aliexpress-u-34e-godisnje/), a naravno, možete instalirati i KODI.

Kako su VR700 “sve-u-jednom” naočale, možete ih koristiti i s računalom kako bi igrali SteamVR igre. Za spajanje na računalo preporučujem kvalitetni USB kabel što veće duljine – sebi sam naručio ovaj: https://s.click.aliexpress.com/e/_Dm6LtbL

Možete se spojiti i bežično, ali morate imati što brži WiFi 6 router i računalo mora biti spojeno na router mrežnim kabelom.

Kako bi mogli na Legion VR700 igrati SteamVR igre, prvo u Steam-u instalirajte SteamVR, a onda instalirajte streaming klijent za VR700 (jedva sam ga našao na kineskim stranicama): QIYUStream_Installer_v1.0.15.zip (pokazao sam u videu postupak spajanja).

Evo i slike s prevedenim stavkama streaming klijenta:

Upute imam prevedene s kineskog pomoću Google Translate:

Našao sam i upute za korištenje Legion VR700 naočala za virtualnu stvarnost, naravno, na kineskom, ali evo preveo sam i njih s Google Translate:

Ako trebate kakvu pomoć, pitajte dolje u komentarima ili u komentarima ispod videa na Youtube-u, ali svakako nemojte kupovati ako niste stručni s računalima ili bar imate nekog da vam pomogne.

Read More

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.