Steam više ne podržava Windows 7 i Windows 8 operativne sisteme

0
51
steam-vise-ne-podrzava-windows-7-i-windows-8-operativne-sisteme

Ako još uvek koristite sistem sa Windows 7, 8 ili 8.1 za igranje Steam naslova, imamo loše vesti za vas. Valve je nedavno najavio da Steam više neće podržavati te sisteme. Iako je ova odluka već ranije komunicirana, kompanija je sada zvanično potvrdila.

Iako neki još uvek koriste Windows 7 i 8/8.1, moramo se setiti da su ovi operativni sistemi objavljeni pre više od deset godina. Stoga je razumljivo da Valve nema planove da Steam podrži ove verzije. Korisnici koji još uvek koriste Steam na ovim starijim operativnim sistemima mogu nastaviti da koriste trenutni softver. Ipak, važno je napomenuti da više neće primati sigurnosna ažuriranja ili tehničku pomoć od Steama, što ih stavlja na veći rizik od ranjivosti.

Ova odluka je doneta jer postoje ključne funkcionalnosti Steama koje zavise o ugrađenoj verziji Google Chrome koja više ne radi na ranijim verzijama Windowsa. Štaviše, buduće verzije Steama će trebati Windows funkcionalnosti i sigurnosne nadogradnje koje su dostupne samo u Windows 10 i kasnijim verzijama.

Valve preporučuje nadogradnju na najnovije verzije Windows, naglašavajući Windows 10 i 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More