Steam nastavlja sa postavljanjem novih rekorda po broju korisnika

0
39
steam-nastavlja-sa-postavljanjem-novih-rekorda-po-broju-korisnika

Tokom proteklih nekoliko godina, videli smo da Steam platforma raste iz velikom brzinom, nadmašujući sopstveni broj istovremenih korisnika na polu-redovnoj osnovi. Sada je platforma dostigla novu veliku prekretnicu, sa više od 33 miliona korisnika u isto vreme – i to sa preko 10 miliona koji igra istovremeno.

Kako je bilo dostupno za gledanje na SteamDB-u, u vikendu za nama je Valveova platforma oborila sopstveni rekord istovremenih korisnika sa više od 33 miliona Steam igrača onlajn – tačnije 33,078,963. U poslednje tri godine – uz pomoć COVID-19 – Steamov broj istovremenih korisnika je u stalnom porastu, a platforma je prvi put dostigla 20 miliona istovremenih korisnika još u martu 2020. godine.

Štaviše, pored ovog oborenog rekorda, postignut je još jedan, sa više od 10 miliona igrača istovremeno u igri (tačnije 10.284.568) po prvi put. Naravno, istovremeni korisnici rastu i opadaju, a od dostizanja rekorda, broj istovremenih korisnika je sada pao na 22 miliona sa 5,6 miliona u igri.

Ipak, 33 miliona istovremenih korisnika čak i na trenutak je veliki podvig, a s obzirom na putanju rasta platforme, biće samo pitanje vremena kada će takva brojka biti više norma nego izuzetak.

Iako nije jedini izlog na PC-u, Steam je svakako najveći. Međutim, pošto drugi klijenti kao što su GOG i Epic Games Store nastavljaju da dobijaju publiku, biće znatiželjno videti da li će Valveova zvezda predvodnica zauvek vladati, ili je trenutno na svom maksimumu, ili blizu njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More