Steam Link App sada radi na Raspberry Pi 3

Sjećate li se kada je Valve lansirao mali komad hardvera pod nazivom Steam Link, koji u osnovi nije prava konzola, već omogućuje igranje streamingom s PC računala na televizor putem lokalne mreže i spajanje do 4 game kontrolera? Koliko god ideja bila simpatična, gameri nisu bili previše zainteresirani za njega, jer im je bilo jednostavnije donijeti računalo u blizinu TV-a kada su se htjeli igrati u dnevnoj sobi, nego trošiti lovu na ovaj gadget, pa ga je Valve odlučio prestati proizvoditi.

To ne znači da je projekt u potpunosti ugašen, jer se Steam udružio s Raspberry Pi zajednicom, kako bi aplikacija koja omogućuje streaming igara s PC-a na TV, mogla raditi na malom Pi 3 računalu umjesto na Steam Link gadgetu.

Valve je na službenom forumu objavio da je aplikacija dostupna za Rapsberry Pi 3 i 3 B+ koji rade na Raspbian Stretch OS-u, a upute za korštenje možete pronaći na ovoj poveznici.

Valja naglasiti da se aplikacija zasad još nalazi u beti, što znači da biste mogli naići na poneki bug ili da vam se neka igra neće htjeti streamati, no sve takve stvari na koje naiđete možete prijaviti na službenom forumu, pa će zajednica raditi zakrpe.

Original Article