Starfield će zauzimati 140GB prostora na PC-u

0
74
starfield-ce-zauzimati-140gb-prostora-na-pc-u

Kako video igre postaju sve ambicioznije, videli smo da se veličina datoteka povećava, a neke od najvećih igara sada zauzimaju gotovo 250GB. Srećom, zahvaljujući SSDovima ugrađenim u trenutne konzole, mnogi naslovi trenutne generacije su ostali relativno skromni po veličini. Uprkos tome, Starfield će biti njihov najveći naslov studija Bethesda do sada, sa preko 100GB.

Pred izlazak igre 6. septembra, Starfield je sada zvanično postao zlatan. Pored toga, tim je najavio da će Xbox fanovi moći da preuzmu igru od danas. To znači da sada imamo zvanične veličine datoteka za igru na PC i Xbox platformama.

Oni koji planiraju da igraju RPG na PC-u moraće da oslobode malo manje od 140GB (tačno 139,84GB). Iako je nešto manji na konzolama, Xbox verzija će i dalje zauzeti 126,1GB. Nije jasno da li se ovaj broj odnosi na Xbox Series X ili S verziju Starfield – iako je verovatno prvo.

Za poređenje, najnovija iteracija Skyrim-a (Anniversary Edition) zauzima samo 12GB. Fallout 4 zahteva malo manje od 40GB (ne uključujući High Resolution Texture Pack). Konačno, “najskorije” originalno izdanje developera (Fallout 76) zauzima ukupno 80GB.

Naravno, veličina datoteke ne odgovara stvarnoj veličini/opsegu igre, sa No Man’s Sky i njegovih 18 kvintiliona planeta koji zahtevaju samo 15GB. Za one sa Xbox Series S, možda biste želeli da počnete da oslobađate prostor za Starfield pred njegovo lansiranje sledećeg meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More