Star Wars: Squadrons

0
468

Pre nego što uđemo u sadržaj ove recenzije, razjasnimo jednu stvar. Volimo Star Wars. Uvek je tako bilo, verovatno će uvek tako i biti. Dakle, kada kažemo da su Star Wars Squadrons jedna od naših najiščekivanijih igara u godini, to je gotovo potcenjeno. Srećom, opravdava većinu naših očekivanja, dok neke velike, teško, izneverava. Kako trenutno stoji, Star Wars Squadrons možete da dodate na listu stvari koje je EA učinio da bi povratio dobru uslugu u srcima fanova Star Wars-a, posebno nakon sumornog lansiranja Star Wars Battlefront 2 podstaknutog mikrotransakcijama.

U trenutku kada je Star Wars Squadrons završen sa preuzimanjem na našoj konzoli, stavili smo Poe Dameron kacigu, ošamarili vizir i pripremili se za nesumnjivo dugu sesiju igre. Odmah nakon toga, vratili smo sam Resistance-ov narandžasti vizir, jer ćemo vam reći da u ovoj igri nema ničega što nije prelepo. EA je učinio neverovatan posao kako bi sve izgledalo lepo. Od svakog pojedinačnog starfighter-a do hangara u kojima se drže, do svakog od područja imaćete zadovolјstvo da letite unaokolo. Lepo je videti toliko pažnje prema detalјima, a pogled iz prvog lica u hangaru ili u sali za brifing pomaže vam da bolјe pogledate sve.

Kako god bilo lepo, nismo ovde da gledamo šta je na zemlјi. Većinu vašeg vremena provodićete gledajući ka živopisnim svemirskim anomalijama i svemirskim brodovima, bili oni slomlјeni ili ne, i horizontu. EA Motive je isporučio, a zatim i još malo u pogledu vizuelnih zahteva Star Wars univerzuma. Star Wars Squadrons definitivno nemaju raznolikost Star Wars Battlefront 2, ali da budemo pošteni ovo je bilo na tržištu i cenilo se kao manje iskustvo. Samo ste nekako pogodili onu tačku u kojoj shvatate da ovo nije punopravno AAA iskustvo sa svom pompom brže nego što bi želeli.

Iako možda nema veliku raznolikost sadržaja, Star Wars Squadrons je fokusirano iskustvo, a to uopšte nije loše. Ono što radi, zaista, jako dobro radi. Neće vam nedostajati zabave iznova i iznova minirajući TIE borce bilo da je to kroz story mod ili multiplayer. Kontrole letenja su sjajne i postoji prilično velika dubina da postanete pilot broj 1 u galaksiji. Sposobnost prebacivanja između postavki napajanja, bilo da je to puna snaga vašeg oružja, štitova ili motora, daje solidan sloj strategije. Otkrivanje koje opterećenje najbolјe funkcioniše sa vašim preferiranim stilom igre nudi mnogo prilagođavanja i može da vam pomogne da izgradite vaš savršeni starfighter.

SquadronsDragi čitaoci, ne bi trebalo da vas čudi da ova igra najsjajnije blista kada je u pitanju multiplayer. Jedan igrač služi da vas nauči svaku od letećih mehanika i nekih strategija koje možete da primenite u različitim mod-ovima igre, i to čini sasvim u redu. Konkretno, mada u klasičnom mod-u borbe u borbama 5v5, je ono gde Star Wars Squadrons dostiže vrhunac. To je bolјi test veština i daleko manje dosadan od Fleet Battles-a, koji i dalјe može da bude zabavan, mada se često završavaju ili nepravedni mečevi koje se odugovlače mnogo duže nego što bi trebalo. To može da bude odličan način igre, sve dok igrate sa punom eskadrilom na na vašoj strani.

Star Wars Squadrons je daleko od savršenog. Naša glavna zamerka, iznenađujuće, dolazi iz story mod-a. Nismo imali najveća očekivanja, a nakon što smo iskusili priču od oko 8 sati, osećali smo se kao da je prilično u redu. Zaplet nije bio nešto što ranije nismo videli iz Star Wars-a, ali gotovo se osećalo kao da Star Wars Squadronsnisu želeli da vas zanima priča. Najzanimlјiviji dijalog dolazi iz tih neobaveznih razgovora koje možete da vodite sa svakim sporednim likom u Titan ili Vanguard eskadrili. Klјučna reč je „opcionalno“. Ovakve odluke će nas uvek zbuniti, zašto učiniti najzanimlјiviji deo igre toliko besmislenim da igrač može da ga jednostavno potpuno ignoriše?

Sami razgovori na kraju služe samo kao velika odlagališta izlaganja koja ponekad pomažu u razotkrivanju likova vaših eskadrila i bacaju na njih neko zanimlјivo svetlo. Svaki put kada je počeo da nas zanima neki lik, razgovor se završavao. Teme bi bile bataljene i nikada se više ne bi pokrenule, a dijalog tokom leta tokom misija ograničen je na zvučne zalogaje u jednom redu koji zapravo ne nude ništa.

SquadronsNe tako jednostavno, ali sjajno rešenje bilo bi da se doda opcija dijaloga za igrača, čak i samo one jednostavne koje nam omogućavaju da našim suigračima postavimo više pitanja o njihovoj prošlosti ili događajima koji su se upravo dogodili. Sve što bi nas učinilo da se više osećamo kao da se aktivno bavimo svetom, a ne samo da nam se sve vreme govori. Uzvratni poziv nečemu što ste rekli tokom borbe ili linija jednog od članova vašeg tima koja dodaje veću emocionalnu težinu u izvršavanju misije pomogla bi da se sve to učini mnogo uticajnijim.

Na kraju se oseća kao zaista dugačak tutorijal o tome kako igrati igru i čini da pomislimi da im uopšte nije ni bilo potrebno da napišu zaveru da bi sve skupuli. U stvari, skoro bi voleli da nisu. Ipak naj cool stvar u priči su kameo-i. Iako se zaista koriste kao ove fensi predstave kako bi privukli nostalgične konce fanova Star Wars-a, i dalјe je zaista super videti likove poput Hera Syndulla i Wedge Antilles, zajedno sa drugim suptilnim odobravanjem Star Wars univerzuma kroz komade prilagođavanja za vaše starfighter-e.

SquadronsPored toga što je priča ispričana, same misije su prilično zabavne, jer je osnovni način igre i dalјe vrlo zabavan. Ipak, opet se činilo da su zanimlјive stvari iznete da bi se isto tako brzo odustalo od njih. Pred kraj nekoliko misija morate brzo da izletite iz malog područja i činilo se kao da nešto iz filmova pravi tesne zavoje i kotrlјa se u desnoj sekundi da jedva izbegnete asteroid ili veliku cev unutar broda. Voleli bi da vidimo više ovih sekvenci tokom priče, a dobrodošli dodatak bio bi i mod igre zasnovan na time trial-u koji vam omogućava da pokušate za najbrže vreme.

Uprkos ovim poteškoćama, Star Wars Squadrons ostaje zabavno i uzbudlјivo vreme samo u vazdušnim borbama. Nešto što takođe treba pomenuti je vrlo dobrodošao prizor apsolutno nikakvih mikrotransakcija. Bar za sada. Iako ne sumnjamo da bi EA mogla da doda buduće kupovine tokom igre, bar na način estetskog prilagođavanja za vašeg starfighter-a i pilota. Dodatni sadržaj, kao što je više mapa i brodova, pomogao bi da se utvrdi šta je sjajna osnova i pomogne igračima da lete, sve dok nisu iza zahteva za pretplatu. Muzika u igri je takođe izuzetna, a Gordy Haab još jednom demonstrira da poseduje više od samo umeća za stvaranje epskih soundtrack-ova iz Star Wars-a koji se savršeno uklapaju u igre.

Takođe bi voleli da možemo da se šetamo po prostorijama za sastanke i u hangarima. Shvatamo da je funkcija treptanja namenjena VR igračima, ali kada igrate bez njega, da budete u mogućnosti da šetate unaokolo i još bliže pogledate, sve bi bilo u redu. To je daleko naša najmanja zamerka, ali je jedna koju spominjem u nadi da će to u budućnosti moći da se doda u igru. U međuvremenu, ako vam zatrebamo, ponovo ćemo leteti i praviti laserske zvukove kao da imamo 5 godina.

Star Wars: Squadrons was last modified: 4 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Star Wars: Squadrons appeared first on ITNetwork.

Original Article