Star Wars: Jedi Fallen Order (PS5)

0
335

Iako je čini se da je danas gotovo za programere da na brzinu ponovo puste PS4 igre na PS5 sa odgovarajućom količinom uglačavanja, pošteno je reći da se širina pobolјšanja koja donosi Sony-eva konzola trenutne generacije razlikuje od jednog izdanja do drugog. Sa Star Wars: Jedi Fallen Order, programeri Respawn Entertainment ugurali su se u mnoštvo vizuelnih pobolјšanja koja obilno podižu igru na PS5 iznad i preko njegovog poslednjeg genetskog kolege.

Slično kao i naše druge recenzije PS5 prethodno recenzovanih PS4 igara, ova recenzija će se uglavnom fokusirati na tehničke zasluge verzije PS5 Star Wars: Jedi Fallen Order.

Ono što je izuzetno je to što su, uprkos objavlјivanju u novembru 2019. godine (koje se zahvalјujući događajima u svetu sada čini kao da je *vreme* prošlo od tada), Star Wars: Jedi Fallen Order u najmanju ruku ostarili izuzetno graciozno. Spretna mešavina stare trilogije Star Wars, zajedno sa beskrajno upečatlјivom borbom u stilu Dark Souls-a, čvrsto uvršćenom u klasični dizajn Metroidvania, učinila je Star Wars: Jedi Fallen Order jednom od najbolјih igara 2019. Sada, 2021, Star Wars: Jedi Fallen Order je sjajan za igranje kao i nekada – osim što sada, takođe se ubraja među najlepše PS5 igre koje takođe možete da kupite.

Jedi Fallen Order (PS5)Ne može da se zaobiđe činjenica da ako ste igrali Star Wars: Jedi Fallen Order na osnovnoj PlayStation 4 konzoli da nije radila baš onako dobro kao što je možda trebalo. Sa ograničenjem od 30sličica u sekundi, rezolucijom od 1080p i znatno nižim nivoima gustine ekrana i detalјa, Star Wars: Jedi Fallen Order nesumnjivo je pomerio granice onoga za šta je volјena zadnja generacija Soni PlayStation-a bila sposobna.

Čak se i moćni PlayStation 4 Pro mučio. Iako je mod performansi bio ponuđen na Sony-evom osvežavanju konzole srednje generacije, on nikada nije mogao da održi frekvenciju slike veću od 45 kadrova u sekundi, što je zauzvrat dovelo do divlјeg nedoslednog iskustva i nivoa odziva.

TrailerSceneMeđutim, na PlayStation 5 takva ograničenja ne postoje. Iako je dostupan mod vernosti koji omogućava igračima da igraju kroz igru u 4K rezoluciji, ali sa 30 sličica u sekundi, zaista se u mod-u pobolјšanih performansi Star Wars: Jedi Fallen Order na PlayStation 5 pravilno odvaja od poslednje generacije verzije igre.

Radeći sa uglavnom zaklјučanih 60 kadrova u sekundi, Star Wars: Jedi Fallen Order nikada se nije osećao ili igrao bolјe. Zahvalјujući povećanom broju frejmova i znatno pobolјšanom odzivu koji rezultira tim, borba i platformiranje sada se osećaju mnogo fluidnije i zadovolјavajuće. Bez obzira da li ste u dvoboju sa Sith Inkvizitorom ili skačete po šumovitim predelima u Wookie-ovom svetu Kashykk-a poput ludaka, Star Wars: Jedi Fallen Order je ništa manje od užitka za igranje na PlayStationu 5 – sve dok ste spremni za mod performansi.

Pored toga kakav je osećaj igrati, Star Wars: Jedi Fallen Order jednostavno izgleda neverovatno na PlayStationu 5. Bez obzira da li igrate na vernosti ili mod-u performansi, verzija PlayStation 5 Star Wars: Jedi Fallen Order je apsolutno bogata sa svežim detalјima, uklјučujući pobolјšani kvalitet tekstura i znatno pobolјšane efekte osvetlјenja i senki.

GamePlayU praksi to znači da su detalјi lica karaktera mnogo izraženiji nego ikada ranije, dok generalno svaki od vrlo različitih svetova u koje ćete putovati u igri izgledaju mnogo živlјe i sveukupno, kada se kombinuju sa performansa modu od 60 sličica u sekundi, sve se kombinuje kako bi Star Wars: Jedi Fallen Order učinio divnom PS5 igrom sa stilom na pretek.

Zatim su tu trofeji. Ako imate dovolјno sreće da ste ranije igrali kroz igru na PlayStation 4 i želite da se ponovo vratite kroz sve to na PlayStation 5, Star Wars: Jedi Fallen Order će automatski prikazati PS5 verzije svih vaših ranije zarađenih PS4 trofeja. Pa to je… znate, lepo. Ono gde Star Wars: Jedi Fallen Order lagano klizi na PS5 je u korišćenju DualSense kontrolera.

Jedi Fallen Order (PS5)Iako su povratne informacije o sili prisutne i uzimaju se u obzir na sve načine koje biste mogli da očekujete (kao što su primanja pogodaka, napadi na neprijatelјa i tako dalјe), to zapravo ne dodaje puno iskustvu iznad i izvan onoga što ste dobili sa PS4 verzijom Star Wars: Jedi Fallen Order. Možda je ipak razočaravajuća činjenica da adaptivni okidači naizgled uopšte nisu podržani – što je sramota kad razmislite kako bi mogli da primene stvarni, fizički otpor u vezi sa upotrebom eksploziva, sila i još mnogo toga.

Star Wars: Jedi Fallen Order je onda savršeno uklapanje za PlayStation 5. Koristeći monstruozno moćan hardver kompanije Sony da biste izvukli maksimum iz nadasve lepog vizuelnog dizajna Respawn-a, ovo je najbolјi način da igrate jednu od najbolјih igara 2019. godine i lako jednu od najbolјih Star Wars igri u poslednjoj deceniji. Ovo je sjajan PS5 port.
Star Wars: Jedi Fallen Order je sada izašao na PlayStation 4 i PlayStation 5.

Star Wars: Jedi Fallen Order pronalazi njegov pravi dom na PS5, s monstruozno moćnim Sony-evim hardverom koji donosi najviše u evopativnom vizuelnom dizajnu Respawn-a, sve vreme nas podsećajući koliko je dobra igra. Čak i 2021. godine, Star Wars: Jedi Fallen Order jedna je od najbolјih igara Star Wars-a u poslednjoj deceniji i ovo je ubedlјivo najbolјi način da je igrate.

Star Wars: Jedi Fallen Order (PS5) was last modified: 19 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Star Wars: Jedi Fallen Order (PS5) appeared first on ITNetwork.

Original Article