Star Citizen prešao cifru od 200 000 000 dolara finansiranja

Star Citizen je igra čiji je razvoj počeo 2011. godine i koja je prvobitno trebala da izađe 2014. godine. Sada smo u 2018. godini i igra još uvek nije na vidiku da izađe u celosti.

Gejming javnosti ova igra je pre svega poznata po neverovanoj količini novca koji je ušao u ovaj projekat, a ovog vikenda je i zvanično pređena još jedna velika granica – igra je sakupila gotovo neverovatnih 200 miliona dolara samo od finansiranja igrača koji ulažu u nju kupujući razne stvarčice unutar igre.

Podsećamo, početni cilj kampanje bio je 100 puta manji, odnosno 2 000 000 dolara, tako da se svi s razlogom pitaju: šta se zapravo kog đavola dešava ovde, gde taj novac odlazi i da li će ova igra ikada izaći? Posebno se digla kontroverzna ovog leta, kada su pojedinci želeli da refundiraju svoj novac jer su prosto odustali od toga da će ova igra ikada ugledati svetlost dana, ali im je studio Cloud Imperium Games, koji razvija igru, odbio da vrati novac nazad.

Strasti su definitivno podeljene, sa jedne strane imamo fanove koji zdušno brane ceo projekat, a sa druge ljude koji misle da je opseg zamisli preveliki zalogaj za ovaj studio, ali i generalno tehničke mogućnosti, i da nikada neće biti završen.

Bilo kako bilo, Star Citizen nastavlja da skreće pažnju na sebe brojkama, samo se nadamo da će ovo na kraju ipak biti srećna priča, a ne jedan od najvećih fijaska u gejming istoriji.

Original Article