Star Citizen košta 4 miliona mesečno, do sada potrošeno oko 200 miliona dolara na igru

Saga zvana Star Citizen jedna je od najvećih misterija ove decenije kada je gejming u pitanju. Ambiciozni projekat neverovatnih razmera, iza koga je ideja ultimativnog otvorenog svemirskog simulatora, počeo je kao Kickstarter kampanja 2012. godine, a trenutno “sedi” na do sada 216 miliona dolara, sakupljenjih kroz razne donacije, ulaganja i kupovinu brodova i drugih stvari unutar igre.

Ipak, kako je primetio portal Gamasutra, izgleda ni sav taj silni novac nije dovoljan da pokrije troškove neverovatnih ambicija koje autori imaju na radu igre. Studio Cloud Imperium Games je nedavno izbacio obilni finansijski izveštaj na osam strana u kome je detaljno objašnjeno koliko i na šta se za ovih šest godina trošio novac. Do sada je potrošeno nešto preko 200 miliona dolara, tako da je u “rezervi” ostalo još oko 15 miliona od trenutno uloženih sredstava.

Svega 826 000 dolara je potrošeno na stvari administrativno-pravne prirode koje se tiču poslovanja kompanije, dok je gro novaca otišlo na razvoj igre. Mimo ovih 216 miliona, oko 46 dodatnih miliona dolara je prikupljeno putem investicija krajem prošle godine i taj novac je strikno izdvojen za marketing i distribuciju za Squadron 42, narativni singlplejer deo igre.

Ukoliko vas zanimaju drugi detalji finansijske prirode, kao što su troškovi i prihoddi po godini, na šta se novac trošio konkretno i slično, možete to i sami da pogledate u ovom dokumentu koji je studio objavio.

Original Article