STALKER 2 odložen za kraj 2024. godine

0
65
stalker-2-odlozen-za-kraj-2024.-godine

GSC Game World je potvrdio još jedno odlaganje za Stalker 2: Heart of Chornobyl.

Najskorije zakazan za izdanje u prvom kvartalu ove godine, nastavak post-apokaliptičnog pucača će sada stići 5. septembra 2024. godine.

Ukrajinski studio je rekao da je odluku o odlaganju igre doneo na osnovu povratnih informacija od fanova koje je dobio nakon što je igru prvi put stavio u ruke hiljadama igrača u drugoj polovini prošle godine.

Iako je rekao da je primio mnogo pozitivnih povratnih informacija o nastavku, takođe se osećalo da, “sa tehničke strane stvari – igri je potrebno više vremena”.

Datum izlaska Stalker 2 je očigledno bio nešto poput pokretnog cilja otkako je Rusija napala Ukrajinu u februaru 2022. godine. U to vreme, GSC Game World je bio smešten u Kijevu, ali se od tada delimično preselio u Češku Republiku.

Nisu svi njegovi zaposleni mogli da napuste Ukrajinu, međutim, sa brojem developera koji nastavljaju da rade na igri iz ratom razorene zemlje, gde su im životi preokrenuti naglavačke.

“Tokom iskreno izazovnog procesa razvoja, shvatili smo da je vreme suština tima”, rekao je studio u poruci objavljenoj u utorak.

“Gledajući obim poliranja i shvatajući da ne možemo previše da testiramo vaše strpljenje, bili smo apsolutno posvećeni izdavanju igre u Q1 2024, i radili smo ekstra naporno da ispoštujemo rok za izlazak.

“To, međutim, ne menja činjenicu da smo na početku ove godine još uvek videli određenu količinu tehničkih nesavršenosti koje drže S.T.A.L.K.E.R. 2 ispod očekivanih standarda za konačno iskustvo koje naši fanovi čekaju.

Stalker 2 će biti izdat za Xbox Series X/S i PC i biće dostupan putem Game Pass od prvog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More