Stability AI lansirao Stable Audio – Napredni alat za generisanje muzike

0
63
stability-ai-lansirao-stable-audio-–-napredni-alat-za-generisanje-muzike

Summary

Stability AI, vodeća svetska kompanija za otvorenu generativnu AI, upravo je lansirala svoj revolucionarni proizvod, Stable Audio. Ovaj inovativni alat koristi napredne tehnike generativne AI kako bi pružio brže i kvalitetnije generisanje muzike i zvuka putem korisničkog interfejsa na vebu. […]

Stability AI lansirao Stable Audio – Napredni alat za generisanje muzike

Stability AI, vodeća svetska kompanija za otvorenu generativnu AI, upravo je lansirala svoj revolucionarni proizvod, Stable Audio. Ovaj inovativni alat koristi napredne tehnike generativne AI kako bi pružio brže i kvalitetnije generisanje muzike i zvuka putem korisničkog interfejsa na vebu.

Stable Audio nudi besplatnu osnovnu verziju koja korisnicima omogućava generisanje i preuzimanje muzičkih numera do 20 sekundi trajanja. Za one koji žele više mogućnosti, dostupna je „Pro“ pretplata koja omogućava kreiranje i preuzimanje numera od 90 sekundi posebno prilagođenih komercijalnim projektima.

Emad Mostaque, direktor Stability AI, izrazio je svoje oduševljenje razvojem Stable Audio: „Kao jedina nezavisna, otvorena i multimodalna generativna AI kompanija, radujemo se što koristimo naše ekspertize kako bismo podržali muzičke kreatore. Nadamo se da će Stable Audio omogućiti muzičkim entuzijastima i kreativnim profesionalcima da generišu nove sadržaje uz pomoć AI i da inspirišu beskonačne inovacije“.

Dok muzičari mogu koristiti Stable Audio za kreiranje uzoraka za svoju muziku, mogućnosti za kreatore su ogromne. Jednostavnim davanjem opisnih tekstualnih uputa i specificiranjem željene dužine kompozicije, korisnici mogu dobiti muzičke numere generisane po meri. Na primer, unoseći „Post-Rock, Gitare, Bubanj, Bas, Gudalo, Euforično, Ohrabrujuće, Promenljivo, Živo, Epski, Sentimentalno, 125 BPM“ sa zahtevom za pesmu od 95 sekundi bi lako dobili traženu kompoziciju.

Da bi razvili ovaj jedinstveni alat za generisanje muzike, Stability AI se udružio sa AudioSparx, poznatom muzičkom bibliotekom. Osnovni model je obučen korišćenjem muzike i metapodataka iz AudioSparx, obezbeđujući ekonomsku i kreativnu vrednost za sve uključene strane.

Stable Audio se izdvaja kao prvi proizvod za generisanje muzike koji omogućava kreiranje visokokvalitetne muzike od 44.1 kHz za komercijalnu upotrebu putem latentne difuzije. Arhitektura latentne difuzije koristi audio uslovljen tekstualnim metapodacima, trajanjem audio fajla i vremenom početka, dajući korisnicima kontrolu nad sadržajem i dužinom generisanog audio zapisa.

Iskusite potencijal Stable Audio posetom njihovog veb sajta na www.stableaudio.com. Dodatne informacije o istraživanju iza modela mogu se pronaći ovde. Za sva dodatna pitanja ili povratne informacije, molimo vas da se obratite Stability AI na [email protected].

Read More