Šta se dešava sa novom Unity politikom naplate?

0
83
sta-se-desava-sa-novom-unity-politikom-naplate?

Prošlo je nedelju dana otkako je Unity najavio promene u svojoj strukturi cena i opštem povećanju istih. Te promene su uključivale naplatu razvojnim programerima za instalacije igara nakon dostizanja određenog praga prihoda.

Developeri su bili besni i jasno su izrazili svoj revolt nakon ovih vesti. Unity se oglasio, objavio izvinjenje i najavio da će smisliti novi način i obavestiti sve o korekciji ovih novih pravilnika naplate.

Prema Bloombergovom Jasonu Schreieru, kompanija će najaviti promene u kontroverznom planu. Novi plan, kako izveštaj navodi, ograničiće naknade na “4% prihoda igre za kupce koji zarade više od 1 miliona dolara.

“Pored naknade od 4%, instalacije koje se računaju prema tom pragu više neće biti retroaktivne niti će ih pratiti poseban alat. Umesto toga, Unity će se osloniti na razvojne programere da “sami prijave podatke”.

Na sastanku sa svim zaposlenima u ponedeljak, izvršni direktor Unityja John Riccitiello rekao je da ne veruje da bi protivljenje bilo drugačije da su najavljene promene bile drugačije u tom trenutku.

“Ne mislim da bi bilo koja verzija ovoga prošla mnogo drugačije od onoga što se dogodilo,” navodno je rekao Riccitiello. “To je masivna transformacionalna promena u našem poslovnom modelu.”

Međutim, priznao je da kompanija treba da bude bolja u načinu na koji su vesti prenesene. “Mislim da smo mogli mnoge stvari uraditi mnogo bolje,” rekao je on.

Što se tiče vremena kada će se objaviti ažuriranja politike, kompanija navodno čeka da partneri budu obavešteni o onome što Unity planira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More