Šta će nadalje biti sa FIFA igrama?

0
125

FIFA je potvrdila da će pokrenuti rivalsku igru za novonajavljenu igru Electronic Arts-a EA Sports FC, nakon što je par potvrdio da će se razdvojiti nakon skoro 30 godina.

Nakon objavljivanja FIFA 23 kasnije ove godine, EA će započeti „novu eru u julu 2023.“ uvođenjem serije EA Sports FC, objavio je izdavač igre u utorak.

Kompanija insistira da se, uprkos gubitku FIFA brenda, njene igre neće toliko promeniti. Zahvaljujući preko 300 ugovora o licenciranju, „ista sjajna iskustva, modovi, lige, turniri, klubovi i sportisti“ biće uključeni u EA Sports FC, kaže se.

U sopstvenoj izjavi, FIFA je rekla da će joj odvajanje od EA omogućiti da lansira nove fudbalske video igre razvijene u studijima i izdavačima trećih strana, „pružajući veći izbor za ljubitelje fudbala i igrica“ uoči Svetskog prvenstva u fudbalu u Katru 2022. godine i FIFA Svetsko prvenstvo za žene u Australiji i Novom Zelandu 2023.

Prema fudbalskom regulatornom telu, trenutno su u toku razgovori sa „vodećim izdavačima igara, medijskim kompanijama i investitorima“ u vezi sa razvojem nove FIFA simulacione fudbalske igre za 2024. godinu, koja bi se direktno nadmetala sa EA Sports FC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Šta će nadalje biti sa FIFA igrama? appeared first on PLAY!.

Original Article