Srpska Dota 2 reprezentacija izlazi na megdan Turskoj 23.09. u 17:00 – pobednik ide u Rijad na GEG2023!

0
63
srpska-dota-2-reprezentacija-izlazi-na-megdan-turskoj-2309.-u-17:00-–-pobednik-ide-u-rijad-na-geg2023!

I Srbija i Turska su prošli grupnu fazu bez i jednog izgubljenog meča, tako da nas sutradan sigurno čeka zanimljiv duel!

U toku su regionalne Dota 2 kvalifikacije za svetski Global Esports Games šampionat, koji će se ove godine održati u Rijadu. Proteklog vikenda se odigrala grupna faza, kao i prva runda plejofa, gde se Srbija dokazala kao ubedljivo najbolja ekipa u svojoj grupi.

Naši momci su se takmičili u grupi sa Slovačkom, Ukrajinom i Litvanijom. Imali smo malu olakšicu na samom početku kvalifikacija u subotu, pošto je Slovačka reprezentacija predala prvi meč.

Nakon ove ”besplatne pobede”, odigrali prvi pravi meč protiv reprezentacije Ukrajine. Naši momci su bili vrlo ubedljivi u ovom duelu, pošto su upisali još jednu pobedu sa rezultatom 2-0. Dominacija se nastavila i u poslednjem meču grupne faze protiv Litvanije, koju smo takođe pobedili sa rezultatom 2-0, kao i u prvoj rundi plejofa, gde smo savladali Švedsku. Kao i prethodne, i ovaj meč smo odigrali bez i jedne greške.

Sada ulazimo u završnicu kvalifikacija. U subotu, 23. septembra u 17:00 časova nas čeka meč sa Turskom, koji će odlučiti koja ekipa će se plasirati za ovogodišnji Global Esports Games šampionat. Ako ovaj duel pođe po zlu, i dalje imamo još jednu šansu – ako pobedimo u lower bracket meču, i dalje idemo u Rijad! U ovom meču ćemo se susresti sa Švedskom ili Izraelom.

geg23-dota2-quali-f-1
Printscreen: Liquipedia

Nažalost, GEF nam i dalje nije dao potvrdu o prenosu meča.

Naša PUBG MOBILE reprezentacija je već obezbedila plasman za turnir. Sledećeg vikenda u akciju kreće Roksa, a narednog Homeboy.

Ovogodišnji Global Esports Games šampionat će se održati od 11. do 16. decembra u Rijadu.

Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More