Srbija se pridružuje Alijansi upravljanja veštačkom inteligencijom na Svetskom ekonomskom forumu

0
60
srbija-se-pridruzuje-alijansi-upravljanja-vestackom-inteligencijom-na-svetskom-ekonomskom-forumu

Summary

Srbija je danas postala 33. država koja se pridružuje Alijansi upravljanja veštačkom inteligencijom, na Samitu o upravljanju veštačkom inteligencijom Svetskog ekonomskog foruma. Domaćin Samita, Centar za četvrtu industrijsku revoluciju (C4IR), objavio je da se Srbija pridružuje globalnom udruženju zemalja koje […]

Srbija se pridružuje Alijansi upravljanja veštačkom inteligencijom na Svetskom ekonomskom forumu

Srbija je danas postala 33. država koja se pridružuje Alijansi upravljanja veštačkom inteligencijom, na Samitu o upravljanju veštačkom inteligencijom Svetskog ekonomskog foruma. Domaćin Samita, Centar za četvrtu industrijsku revoluciju (C4IR), objavio je da se Srbija pridružuje globalnom udruženju zemalja koje promovišu i razvijaju veštačku inteligenciju.

Veštačka inteligencija (VI) se odnosi na sposobnost mašina da obavljaju zadatke koji zahtevaju inteligenciju čoveka, kao što su prepoznavanje slika, obrada prirodnog jezika i donošenje odluka. Ova tehnologija ima potencijal da unapredi brojne industrije, uključujući zdravstvo, transport, finansije i obrazovanje.

Pridruživanje Srbije Alijansi upravljanja veštačkom inteligencijom predstavlja važan korak ka integraciji Srbije u globalne inovacije i tehnološki razvoj. Ova inicijativa će omogućiti Srbiji da sarađuje sa drugim zemljama članicama Alijanse, razmenjuje najbolje prakse i stvara nove poslovne i istraživačke mogućnosti.

FAQ:

1. Šta je Alijansa upravljanja veštačkom inteligencijom?

Alijansa upravljanja veštačkom inteligencijom je globalno udruženje zemalja koje promoviše i razvija veštačku inteligenciju.

2. Šta je veštačka inteligencija?

Veštačka inteligencija se odnosi na sposobnost mašina da obavljaju zadatke koji zahtevaju inteligenciju čoveka, kao što su prepoznavanje slika, obrada prirodnog jezika i donošenje odluka.

3. Kako će pridruživanje Srbije Alijansi upravljanja veštačkom inteligencijom uticati na Srbiju?

Pridruživanje Srbije Alijansi omogućava Srbiji da sarađuje sa drugim zemljama članicama, razmenjuje najbolje prakse i stvara nove poslovne i istraživačke mogućnosti. Ova inicijativa će pomoći u integraciji Srbije u globalne inovacije i tehnološki razvoj.

Read More