Square Enix prodaje zapadni ogranak, sa sve studijima i Deus Ex i Tomb Raider franšizama

0
72

Embracer Group pristala je da kupi veliki deo zapadnog razvojnog ogranka Square Enixa za 300 miliona dolara.

Ugovorom će Embracer Group kupiti Crystal Dinamics, Eidos Montreal, Square Enix Montreal i katalog IP igara uključujući:

  • Tomb Raider
  • Deus Ex
  • The Thief
  • Legacy of Kain

Takođe će uključivati „više od 50 igara iz kataloga“ iz Square Enix. Ovo će takođe potencijalno uključiti Square Enixove Marvel igre, The Avengers i Čuvare galaksije, u skladu sa ugovorima vlasnika licence.

Ukupna akvizicija uključuje oko 1.100 zaposlenih u tri studija na osam lokacija širom sveta.

Prema Embraceru, ukupna kupoprodajna cena će biti 300 miliona dolara, „bez gotovine i dugova, koja će se u potpunosti platiti pri zatvaranju“. Očekuje se da će posao biti zatvoren u drugom kvartalu ove finansijske godine (između jula i septembra 2022.).

U saopštenju za javnost Square Enix je rekao da sporazum „omogućava pokretanje novih preduzeća napredujući sa investicijama u već započetim oblastima“.

Dodaje se: „U budućnosti, razvojna funkcija kompanije će se sastojati od njenih studija u Japanu, Square Enix External Studios i Square Enix Collective. Studiji kompanije u inostranstvu će nastaviti da objavljuju franšize kao što su Just Cause, Outriders i Life is Strange.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Square Enix prodaje zapadni ogranak, sa sve studijima i Deus Ex i Tomb Raider franšizama appeared first on PLAY!.

Original Article