Square Enix potvrdio da se Forspoken slabo prodaje

0
35
square-enix-potvrdio-da-se-forspoken-slabo-prodaje

Daleke 2021. godine, kada je Square Enix prvi put počeo da podiže cene svojih igara kako bi odgovarao novom standardu od 70 dolara koji je Sony uveo sa PS5. Iako je igra u to vreme bila dugo očekivana, cena od 70 dolara predstavljala je ogromnu prepreku za ulazak i mogla je da odvrati igrače od šanse da zaigraju potpuno novu franšizu. Sada je Square Enix potvrdio da je igra prodata ispod očekivanja.

Kao deo svoje nedavne prezentacije finansijskih rezultata, Square Enix je prokomentarisao Forspoken, rekavši da je prodaja igre “mala“ i dodajući da su recenzije lansiranja “izazovne“. Rane kritike igre su kočile prodaju na početku. Sada, Square Enix brine da neće dostići svoje projektovane ciljeve prihoda za ovu godinu.

Forspoken je objavljen u februaru za PS5 i PC. Iako je igra našla publiku, to nije bilo dovoljno da uguši kritičare, koji su bili razočarani ukupnim performansama igre i elementima priče i pisanja narativa. Nakon lansiranja, Square Enix je doneo odluku da apsorbuje Luminous Productions, a zaposleni sada treba da budu raspoređeni po drugim projektima u kancelarijama Square Enixa.

Iako bi Square Enix mogao biti pogođen tokom ove finansijske godine, stvari bi se trebale brzo okrenuti, jer bi Final Fantasy 16 trebalo da bude lansiran kasnije ove godine. Pored toga, Final Fantasy 7 Remake Part Two je takođe na putu, doduše kao ekskluziva za PS5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More