Square Enix će pojačati interni razvoj igara

0
67
square-enix-ce-pojacati-interni-razvoj-igara

U poslednjih nekoliko godina, Square Enix je prošao kroz značajne promene, prodavši veliki broj svojih zapadnih razvojnih timova i franšiza, uz istovremeno restrukturiranje svoje interne organizacije. To je dovelo do izdavanja AAA iskustava kao što su Final Fantasy XVI i FFVII Remake. Na nedavnom sastanku sa akcionarima, izdavač je otkrio svoje buduće planove za industriju.

Kao deo najnovijeg finansijskog izveštaja Square Enixa, izdavač je organizovao sesiju pitanja i odgovora, gde su bili upitani “U postojećim poslovima kompanije, postoje duže pauze između izdavanja igara nego kod njenih konkurenata. Čak i ako je kvalitet njenih naslova visok, ove duge pauze utiču na prodaju. Šta mislite o rasporedu izdavanja glavnih budućih naslova?”

Predsednik je odgovorio sledeće: “Neću govoriti o specifičnostima, ali ću reći da verujemo da će jačanje naše interne razvojne organizacije biti od koristi jer težina razvoja glavnih naslova postaje ekstremno visoka, što takođe ima implikacije na vreme potrebno za razvoj. Nadamo se da će ovo pojačanje naše organizacije promovisati razvoj ne samo glavnih naslova već i novih franšiza pod novim rukovodstvom.”

Iako se čini da Square Enix planira da nastavi sa svojom trenutnom strategijom izdavanja visokokvalitetnih naslova u manje redovnom ritmu, izdavač je nagovestio da će dopunjavati ova izdanja, odgovarajući na pitanje o remasterima rekavši “Nećemo deliti informacije o novim naslovima, ali razmatramo razne ideje unutar kompanije i nadamo se da ćete se radovati budućim najavama.”

Do sada, nova strategija Square Enixa se čini uspešnom za kompaniju. Biće zanimljivo videti kako će napredovati tokom generacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More