Spyro: Reignited Trilogy

Neverovatno je koliko su putevi Crash Bandicoota i Spyro the Dragona bili slični. Obojica su započeli sa tri voljena platformera na PS1 pre nego što su dati različitim developerima, koji su napravili prijatne ali inferiorne avanture koje su na kraju krajeva dovele do toga da likovi padnu u zaborav. Obe franšize su u vlasništvu kompanije Activision, a oba platformerska heroja su se ponovo pojavila na PS4 u svojim rimejkovima, pa je izgubljena naklonost ponovo oživljena, a oni su predstavljeni potpuno novoj publici. „Spyro: Reignited Trilogy“ je tu i, kao i oživljavanje „Crash“-a, predstavlja pravi uspeh.

Kompanija Toys for Bob je odradila sjajan posao kada je vratila dvadeset godina stare „Spyro“ naslove, koji su i dalje pravo uživanje u pogledu igranja. Postoji jednostavnost u svakoj od tri avanture koja predstavlja pravo osveženje nakon ulaganja mnogo sati u igranje nekog velikog blokbastera; sve što treba da uradite je da porazite nekoliko neprijatelja, sakupite neke dragulje i ulovite neke kolekcionarske predmete. „Spyro“ igre su uvek imale reputaciju da su relativno lake, a to je i dalje tačno, ali nizak stepen težine čini da ova tri naslova budu relaksirajuća za igranje. Ovde imate prostora da dišete.

Slobodni ste da lutate svakim od prilično malih nivoa koliko želite, kao i da ih igrate bilo kojim redosledom kojim izaberete. Fanovi ove igre će uživati u svojim omiljenim lokacijama iz originala, pošto developeri nisu samo potpuno prekopirali okruženja, već su ukrasili svaki nivo novim detaljima koji će vam sigurno mamiti osmeh na lice dok budete istraživali. Zmajevi koje morate da nađete i spasite u „Spyro 1“, na primer, su sada potpuno jedinstveni, a ne ograničeni u pogledu modela i boja kao u naslovu iz 1998. godine, što čak i veteranima daje novu perspektivu na Spyrovu prvu avanturu.

Iako je sama igra kompletno remontovana – pa izgleda i zvuči dosledno prekrasno – kontrole su zaista verne PS1 igrama. Manevrisanje Spyroa deluje isto kao i pre 20 godina, iako je kompanija Toys for Bob malo uglačala stvari. Kamera se sada nalazi na desnom stiku, ali i dalje deluje donekle nespretno. Čak i sa uključenim podešavanjem aktivne kamere, s vremena na vreme će se nešto poremetiti u nezgodnim situacijama, pa će se kamera namučiti da ide u korak sa Spyrom kada on krene u juriš, što će rezultovati mnoštvom bliskih promašaja. Ipak, uopšteno govoreći, kontrolisanje malog zmaja deluje responzivno i pametno.

Takođe je lepo videti da se prva igra na određeni način sada bolje uklapa sa druge dve. Sparx sada može da ukaže na najbliži dragulj u sva tri naslova, Tom Kenny daje glas Spyrou u celoj igri, a čak možete da zaradite i Skill Points u originalnoj igri po prvi put. Developeri su otišli i korak dalje, dodajući potpuno novu karakteristiku sa opcionom mini-mapom za svaki nivo. Umetnički stil je takođe isti u celoj trilogiji, što čini da ona izgleda i deluje kao lep, kohezivan paket.

To je prava vizuelna poslastica koja puca od boja i ličnosti – pomalo je šteta što performanse ne mogu sve to da isprate. Uglavnom je u redu, ali smo naišli na poneko štucanje tu i tamo, a vremena učitavanja mogu biti iznenađujuće duga. To nije ništa što bi moglo ozbiljno ugroziti vaš užitak, ali bi bilo idealno za ovakvu igru da sve ide kao podmazano.

Međutim, na bilo kom drugom mestu postoji ljubav za lik i serijal koja se vidi uprkos tehničkim problemima. Dizajn i animacije likova su veoma dobro odrađeni, a pažnja posvećena detaljima širom trilogije nikada ne jenjava. Čak i male stvari kao što je svetlosna traka koja se poklapa sa Sparxovom bojom, ili umetničke galerije koje ste otključali usled kompletiranja Skill Points, ukazuju na to da je developerima ovo zaista bio projekat prepun strasti. Ovo su tri ljupko rekonstruisane igre koje se impresivno drže u 2018. godini. Opet, kao i u slučaju „Crash“-a, „Spyro“ se sada vraća sa odličnim PS4 izdanjem kako bi obožavaoci mogli ponovo da je prožive, a novajlije da je po prvi put iskuse.

„Spyro: Reignited Trilogy“ je još jedan sjajan rimejk kompanije Activision. Tri originalne avanture ljubičastog zmaja se briljantno drže na prelepim vizualima punim boja i na marljivo izgrađenim nivoima. Kontrole su donekle verne originalu; Spyro se okreće za tren, ali problemi sa kamerom mogu povremeno da frustriraju, dok su vremena učitavanja pomalo predugačka. Međutim, sve u svemu, ovo je rimejk na koji „Spyro“ fanovi mogu biti ponosni, a nova generacija igrača će zavoleti ove tri stare 3D platformerske igre.

Zahvaljujemo se firmi ComputerLand na ustupljenom promo kodu za igru.

Spyro: Reignited Trilogy was last modified: novembar 18th, 2018 by ITN Team

The post Spyro: Reignited Trilogy appeared first on ITNetwork.

Original Article