Spotify od sada u ponudi ima i audio knjige

0
39

Spotify od sada u zvaničnoj ponudi ima i audio knjige kao još jednu opciju u svojoj aplikaciji. Za sada ova opcija je dostupna u SAD-u, a očekuje se da će će uskoro biti ponuđena i u ostalim državama. Naravno, knjige neće biti besplatne, već će morati da se kupe. Zato se u aplikaciji pojavljuje nova sekcija koja omogućava kupovinu pojedinačnih audio knjiga. Već sada, u ponudi se nalazi više od 300.000 knjiga u audio formatu.

spotify

Pored muzike i podkasta, i audio knjige će se pojavljivati u preporukama na naslovnoj strani aplikacije. Kada se uđe u sekciju audio knjiga, na početku će se pojaviti prikaz knjiga koje je Spotify odabrao za korisnika. Međutim, kako vreme bude prolazilo, preporuke će se filtrirati prema afinitetima korisnika i biće potpuno personalizovane. Pomenućemo i da će se knjige prikazivati i u pretragama, isto kao i izvođači, albumi, pesme i podkasti.

Kada se odabere neka audio knjiga, na njoj će se prikazati ikonica sa katancem, koja ukazuje da knjiga još uvek nije kupljena. Ako se korisnik odluči da je kupi, u browser-u će se aktivirati stranica preko koje je to moguće uraditi. Svaka kupljena knjiga će se automatski pojaviti u biblioteci korisnika i moći će da se preslušava i u offline modu.

Spotify naglašava da je ovo tek „prva iteracija“ vezana za audio knjige na njihovoj platformi i mogli bismo reći test faza. Pre nego što se pojavi na drugim tržištima, kompanija planira da prikuplja iskustva i sugestije korisnika, da bi videla šta treba da se promeni, unapredi ili doda u aplikaciji, kako bi obezbedio maksimalni užitak slušalaca audio knjiga.

Izvor: Engadget

The post Spotify od sada u ponudi ima i audio knjige first appeared on PC Press.Original Article