Spotify obustavlja svoje usluge u Rusiji

0
78


Spotify je još početkom marta uklonio sadržaj RT-a i Sputnik-a te je zatvorio svoju kancelariju u Rusiji, a sada se odlučio i na novi korak. Kompanija, naime, obustavlja svoje usluge u zemlji i to prvenstveno zbog nedavno donetog zakona koji kažnjava širenje lažnih vesti o ruskim oružanim snagama sa do 15 godina zatvora.
Portparol Spotify-ja potvrdio je ovu informaciju za The Verge, rekavši da je kompanija zaista verovala da je od kritične važnosti pokušati održati njihovu uslugu operativnom u Rusiji kako bi pružili pouzdane i nezavisne vesti i informacije u regionu.
Ali, kako kaže portparol kompanije, nedavno doneti zakoni koji dodatno ograničavaju pristup informacijama, eliminišu slobodno izražavanje i kriminalizuju određene vrste vesti, ugrožavaju bezbednost zaposlenih Spotify-ja, pa čak i korisnika platforme.
"Nakon što smo pažljivo razmotrili naše mogućnosti i trenutne okolnosti, došli smo do teške odluke da potpuno obustavimo našu uslugu u Rusiji", zaključio je portparol jednog od najvećih streaming servisa.
IT vestiOriginal Article