Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated

0
22

Ko živi u ananasu ispod mora? Protagonist Nickelodeon-ove multimedijska ogromna životinja, Spongebob Squarepants, eto je to. U ovom slučaju, ovo je poslednje multimedijalno izdanje THQ Nordic-a a koje je iz prethodnih generacija video igara igara. Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom prvobitno je izašla 2003. za PS2, Gamecube & Xbox, prikupivši prilično lošu zbirnu ocenu na sva tri sistema.

Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated je remaster te igre sa nadograđenom grafikom i bonus sadržajem, možda u nadi da će oni koji su voleli original kao deca pridobiti i njihovo potomstvo da se takođe igra. Baš kao što je originalna igra proizvedena u uobičajenom u vreme Renderware-a, ova je napisana u sličnom sveprisutnom Unreal Engine-u.

Originalni programeri Heavy Iron-a; dok još uvek postoje; ovog puta nisu bili na razvojnim dužnostima. Taj zadatak je pao na Purple Lamp Studios sa sedištem u Beču. Ovaj relativno novi tim čine industrijski veterani, tako da nije kao da je THQ Nordic ovaj zadatak dao novajlijama.

Ovo je verna reprodukcija igre volјene od strane speedrunners-a verovali ili ne. Još bolјe, zapravo je zabavna za igranje. Dobro skriptovana i potpuno izražena od strane svih, osim dva originalna glasa, dobro obuhvata izgled i osećaj TV serije i više filmova. Čak je i smešna povremeno.

Vaše putovanje počinje, kao i mnoge epizode, u kući Spongebob-a. Vaš direktni komšija je dugotrajno pateći Squidward Tentacles (iliti iz crtanog filma Lignjoslav), a vaš najbolјi prijatelј je morska zvezda Patrick. Baš kao u crtanom filmu, njihove kuće su neposredno jedna pored druge. Ovo deluje kao vaše početno područje čvora, a napredovanje garantuje vaš napredak u različitim oblastima.

Slično tome, glavni antagonista je opet zli Plankton. Ovo je jedna od njegovih polusramnih šema koja dovodi do Bikini Bottom-a i okolna područja koja su preplavili zlobni roboti. Oni su zgodni sa vašeg stanovišta, jer vam pružaju topovsku hranu za cepanje i prikuplјanje sjajnih stvari, glavne valute. U Patrick-ovim odbačenim čarapama postoji dodatna kolekcionarska vrsta, od kojih njih deset može da bude prikuplјeno za vaš krajnji cilј, zlatne lopatice.

Vidite, Spongebob je kuvar pomfrita u Krusty Krab-u i on zaista voli lopatice. Pošteno. Bar to nije rešeto, jer bi to moglo da ga učini psihopatom. Nјegov šef Eugene Krabs takođe je dobavlјač zlatnih lopatica kojima trguje za sve veće količine sjajnih predmeta. Nažalost, njemu nije pozajmio glas Clancy Brown (AKA Kurgan off Highlander) kao u crtanom filmu i glas koji ih glumi umesto toga nije baš dobar.

Sve oblasti su na kraju zatvorene vašom kolekcijom zlatnih lopatica, ali to nije loše jer ćete se dobro zabaviti čineći to. Originalni programeri Heavy Iron takođe su uradili Wall-E na 360, još jednu neočekivano dobru igru za decu, koja je spretno okrenula ono što bi u suprotnom moglo da bude svakodnevnica koja dolazi u prvi plan. Purple Lamp je uradila sjajan posao u prevođenju igre trenutnoj generaciji konzola sa unapredjenim vizualima i potpuno novim multiplayer modom.

Osvežavajuće postoji lokalni multiplayer kao i putem PSN-a, tako da i oni bez PS Plus mogu da uživaju u zabavi. Multiplayer nije arena kao što može da se očekuje. Umesto toga, to je horde mod gde se vi i partner suočavate sa talasima sve težih neprijatelјa. Sasvim je dobro kako se dešava.

Kao Spongebob, igraćete i kao Patrick & Sandi Cheeks. Patrick Starfish je teški napadač gomile, a Sandy the Texan veverica je u stanju da hvata laso-om neprijatelјe dok lebdi. To ima smisla u kontekstu, verujte nam.

Za igru naoko usmerenu na decu, neki od kasnijih nivoa predstavlјaju težak izazov. Takav izazov je u stvari što ga je naš šestogodišnjak batalio nakon što je do tada odigrao bez mnogo problema. Kelp Forest nivo je posebni krivac u pogledu nivoa dizajna, ali to je retka pogrešna stopa. Sand Mountain nivo takođe zaslužuje posebno spominjanje, posebno jednokratne stvari za skupljanje koje se resetuje kada ne uspete u pokušaju. Do ovog trenutka, Battle for Bikini Bottom oduševila je sve uzraste. Ne pribegava glupostima na Lego facepalm način, već ostaje verna izvornom materijalu.

Nažalost, igra ponekad može se pokaže manjkavom, morali smo ponovo da restartujemo jer smo propustili jednu ranu lopaticu zbog susreta koji ne funkcioniše kako se očekuje. Postoje i neobični kozmetički propusti, poput talasnih efekata na jednom nivou i lasera ​​na drugom. Ali to su ovde generalno izuzeci.

Na kraju, ono što ovde imamo je zabavna licencirana igra za sve uzraste u koju se možete igrati sa čitavom porodicom ako to želite. Izvorni materijal se dobro drži i igra ostaje poštena, barem do kasnijih nivoa. Još uvek se borimo da prođemo kroz Kelp Forest, jedno puzzle rešenje koje nastavlja da nas izbegava.

Ako ste to igrali unazad, deca će ga sigurno obožavati, baš kao što će i oni koji su ga propustili prvi put sigurno uživati. Mi svakako jesmo i pogrešna smo strana četrdesetih. Ponovo su postavlјeni boss-evi koji su prethodno premešteni na sprat za montažu, tako da je to nešto novo za prethodne igrače. Radije ovo nego, Crash Bandicoot bilo kako.

Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated was last modified: jun 29th, 2020 by ITN Team

The post Spongebob Squarepants: Battle for Bikini Bottom Rehydrated appeared first on ITNetwork.

Original Article