Sony je danas na sajmu u Barceloni predstavio nove Xperia XZ2 telefone koji donose veliki redizajn u odnosu na lanjske modele te su im stanjili rubove i dodali ekrane s 18:9 formatom stranica. Uz to su ubacili cijeli niz atraktivnih multimedijalnih mogućnosti uz koje ovaj telefon postaje moćni alat za filmaše.

Xperije su i lani imale 3D Creator aplikaciju kojom ste mogli napraviti 3D verzije različitih predmeta i lica prijatelja, ali sada to stiže u još boljoj verziji, pa ćete moći napraviti i 3D verziju samog sebe koristeći prednju kameru. To možete iskoristiti u 3D svijetu na razne načine ili isprintati na 3D printerima.

Oba telefona sada se odlikuju zakrivljenim rubovima te ekranima koji dominiraju prednjom stranom telefona. Hardverski su isti te ih pogoni Snapdragon 845 procesor uz 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Glavna je razlika pak u veličini ekrana. Veći XZ2 dolazi s 5,7-inčnim ekranom (1080×2160) dok je Compact dobio 5-inčni ekran iste rezolucije, a oba podržavaju i HDR prikaz slike. Razlikuju se i po veličini baterije. XZ2 ima bateriju od 3180 mAh, dok je ona u XZ2 Compactu kapaciteta 2870 mAh.Foto: Ivan Hruškovec/24sataXperia XZ2 je i prvi telefon koji može snimati video u 4K HDR formatu, koji ćete ipak trebati gledati na odgovarajućem televizoru. Još jedna od odličnih novosti na novoj Xperiji je ‘dinamički vibracijski sustav’ koji analizira zvuk i prikladno vibrira kako bi se još više uživili u filmove ili igre. 

Što se same kamere tiče, onaće snimati fotografije od 19 megapiksela uz f/2.0 otvor blende. Na prednjoj strani nalazi se kamera od 5 megapiksela. Kao i prethodnik, XZ2 snima video u 960fps, ali sada na višoj Full HD rezoluciji.

Oba telefona u prodaju stižu u ožujku.

Article source: https://www.24sata.hr/tech/sonyjev-stroj-za-filmase-od-vas-ce-napraviti-i-brzi-selfie-u-3d-562336