Sony za narednu godinu priprema telefone sa Snapdragon 820 čipom

Očekuje se da će tokom naredne godine veliki broj proizvođača telefona prihvatiti Qualcommove najnovije čipove u svojim uređajima, što znači da će najveći broj njih biti pokretan Snapdragon 835 procesorom. Međutim, ovo izgeda neće biti slučaj i sa kompanijom Sony, koja će naredne godine predstaviti telefone sa ovogodišnjom tehnologijom.

Prema najnovijim izveštajima, primećena su dva Sony telefona sa oznakama modela G3121 i G3112. Sugeriše se da će ovo biti modeli sa 5.2-inčnim i 5.5-inčnim ekranom, a oba pokreće Snapdragon 820 čipset. Iako se radi o odličnom čipsetu, zanimljivo je da se Sony za njega odlučio u 2017. godini, kada će kompletna konkurencija predstaviti telefone sa novom tehnologijom i novim čipovima.

Prema navodima, ova dva telefona će biti Sonijevi premijum modeli za narednu godinu, a osim veličine displeja i čipova, drugih informacija o telefonima nema. Očekuje se da će više informacija biti otkriveno tokom CES i MWC sajmova.

Izvor: Ubergizmo

Sudeci po oznakama u pitanju su mid rejndzeri sa S820.
Sony androidi visih klasa (Z i X serije) do sada su imali brojeve 5, 6 i 8 uz slova iz kodne oznake, na redu je G ali brojevi sugerisu uredjaje nize/srednje klase.
F3111 je Xperia XA, F3112 dual sim verzija XA, na osnovu toga je logicno da G3112 predstavlja novu verziju XA. Danas su se pojavili i prvi renderi a pominje se predstavljanje na CES-u – http://www.gsmarena.com/sony_xperia_xa_successor_rendered_typec_port_slim_bezels-news-22194.php
Ovaj G3121 ostaje nejasan mada je najpriblizniji oznaci XA ultra (F3212). A moze da bude i nova verzija obicnog ”X” mada se po broju ne uklapa.
Mada zvuci nerealno da ce u te modele nize srednje klase ugraditi S820 ali videcemo sve uskoro.
Sony je odavno izgubio kompas i ”tajming” pa me ne bi cudilo da predstave i XZ kompakt (CES) ili XZ Premium sa 5.5” 4k ekranom i SD821 (npr. na MWC-u) a da flagship iz glasina (SD835/4Gb rama) ostave za IFA u septembru sledece godine, takav potez je skroz realan od tupavog sony mobile

Ekran na z1 je bio najgori ekran ikada izbačen na nekom mobu

Najgori je onaj jedan JDI TN na prvom Z, ubedljivo najgori ekran ikada a Z1 sa VA panelom (najbolji koji postoji u toj lutriji) je odlican (kontrast 1600:1, boje super, mislim da je Samsung proizvodjac) ali su uglovi gledanja u stilu limita VA tehnologije Bas takav primerak sam x puta koristio, mnogo bolji panel od ostalih na Z1.

Ekran na z1 je bio najgori ekran ikada izbačen na nekom mobu
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa dobro, kasne samo godinu dana

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/sony_za_narednu_godinu_priprema_telefone_sa_snapdragon_820_cipom-68811