Sony je danas na MWC-u predstavio novi top model – Sony Xperia XZ2. Nova Sonyjeva perjanica donosi vidljivo izmijenjani dizajn u odnosu na modele iz prethodnih godina, kao i, napokon, novi 18:9 omjer zaslona.

Ono što bi Sonyjeve fanove trebalo razveseliti su tanji rubovi kućišta, no moramo primijetiti da su gornji i donji rub ipak mogli biti još manji.

No, nije samo manje meso novost. Dizajn poleđine je također izmijenjen. Više nije potpuno ravan, već je blago zakrivljen u blizini rubova.

Sony Xperia XZ2 je pokretan novim Qualcommovim Snapdragonom 845 u kombinaciji s 4 GB RAM-a, dok interna memorija sadrži 64 GB prostora za pohranu.

 

5,7-inči zaslon presvučen je Gorilla Glass 5 zaštitnim slojem, a kućište dolazi s uobičajenim IP68 certifikatom otpornosti na vodu i prašinu. Za bolji doživljaj zvuka, uređaj koristi vanjske stereo zvučnike.

 

Kamera još uvijek nema optičku stabilizaciju, jer se Sony i dalje oslanja na svoju tehnologiju softverskog stabiliziranja, koja se u praksi pokazala izvrsnom. Ono što se moglo pojačati je otvor blende, jer iznosi samo f/2.0, a vidjeli smo da konkurencija već ide na f/1.6 i f/1.5.

Operativni sustav je Android 8.0. Oreo, a kapacitet baterije 3180 mAh.

Sony Xperia XZ2 Compact je umanjena verzija Xperije XZ2. Dolazi s 5,0-inčnim zaslonom, ali ju pokreće isti procesor i donosi istu količinu radne memorije. Kod oba modela memorija je proširiva microSD karticama do čak 400 GB. Xperia XZ2 Compact, logično, donosi nešto i manju bateriju, i to 2870 mAh.

U nastavku pogledajte fotografije uživo, a uskoro stiže i video s prvim dojmovima.

 Article source: https://mob.hr/sony-xperia-xz-2-i-xperia-xz2-compact-sluzbeno-predstavljeni/