Sony svoju budućnost vidi u konzolama, PC, mobile i cloud sferama

0
68
sony-svoju-buducnost-vidi-u-konzolama,-pc,-mobile-i-cloud-sferama

Iako je Sony možda masivna multi-medija kompanija čiji proizvodi variraju od filmova do elektronike, televizora, slušalica i još mnogo toga, PlayStation brend ostaje jedan od njegovih najvažnijih. Govoreći o njegovoj budućnosti, izvršni direktor Sonyja, Kenichiro Yoshida, izjavio je da “gde god da postoji računarstvo, korisnici će moći da igraju svoje omiljene igre bez prekida.”

U video intervjuu koji je sproveo Norges Bank Investment Management (i koji je prepisao Insider-Gaming), izvršni direktor Sonija, Kenichiro Yoshida, seo je da razgovara o svim mogućim temama. Govoreći o strategiji za kratki do srednji rok za PlayStation, Yoshida je izjavio:

“Biće svuda prisutan. Gde god da postoji računarstvo, korisnici će moći da igraju svoje omiljene igre bez prekida”. Ulazeći malo detaljnije, Yoshida je tvrdio da, iako će “PlayStation ostati naš osnovni proizvod,” kompanija će “proširiti naša igračka iskustva na PC, mobilne uređaje i cloud.”

Korišćenje specifičnog termina ‘igračka iskustva’ je zanimljivo, jer ne navodi direktno da će se naslovi PlayStationa preneti na ove sisteme. Naravno, videli smo da se Sony u poslednjih nekoliko godina širi na PC tržište, donoseći svoje starije naslove potpuno novoj publici. Pored toga, Sony je u poslednjih nekoliko meseci testirao cloud streaming preko uređaja, sa programom koji polako ali sigurno ide ka punom izdanju.

U najmanju ruku, jedna stvar koja je jasna je da Sony nema planove da donese svoje PlayStation igre na druge konzole. Iako to ne dolazi kao iznenađenje, nedavne glasine su tvrdile da Xbox planira da postane multi-platforma u narednim godinama – i tako ćemo videti šta Sony ima da kaže o svojim igrama tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More