Sony smanjio proizvodnju PSVR2 za 20%

0
54
sony-smanjio-proizvodnju-psvr2-za-20%

Sonijev Playstation VR2 lansiran je krajem februara sa visokim pohvalama, a mnogi ga smatraju najboljim dostupnim headsetom za virtuelnu stvarnost. Nažalost, čini se da uprkos prijemu od strane kritičara, najnovije Soni slušalice pomalo sporo počinju, sa novim izveštajem koji tvrdi da je broj proizvodnje uređaja za 2023. smanjen za 20%.

Ming-Chi Kuo je pouzdan i poštovan procurelac u Apple zajednici. U razgovoru o potencijalnom uspehu Apple-ovih dugoročnih glasina i predstojećih AR/VR gedžeta, Kuo je govorio o ostatku VR industrije, tvrdeći da je „isporuka životnog ciklusa proizvoda za Meta’s Quest Pro samo oko 300.000 jedinica“ zajedno sa činjenicom da „Pico (najveći kineski brend AR/VR headseta) isporuke u 2022. bile su više od 40% niže od očekivanog.”

Za naše potrebe trenutno najzanimljiviji komad VR hardvera je nedavno objavljeni PSVR2 – iako je prema Kuou „Soni smanjio svoj proizvodni plan za 2023. za PSVR2 za oko 20%.“

Iako je daleko za smanjenje proizvodnje od 50% koje smo čuli iz drugih izvora, ovo je takođe u suprotnosti sa Sonijevim sopstvenim tvrdnjama koje su ranije navodile da se ne dešavaju rezovi u proizvodnji – iako Soni-jeva izjava potiče iz januara, što znači da su stvari mogle da se promene u potonjim mesecima.

Uprkos sve većem interesovanju za virtuelnu stvarnost, PSVR2 je uvek bio teško prodavan, pa se nadamo da ove rane brojke neće odvratiti Sony da nastavi da podržava PSVR2 sa novim igrama, funkcijama i još mnogo toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More