Sony smanjio očekivanja za prodaju PSVR2 uređaja

0
57
sony-smanjio-ocekivanja-za-prodaju-psvr2-uredjaja

Dok Sony povećava dostupnost PS5 konzola za 2023. godinu, kompanija smanjuje očekivanja u drugim oblastima. Neposredno uoči lansiranja Playstation VR2, izvori tvrde da je Sony smanjio projekcije prodaje za VR headset zbog niskog broja prednarudžbi.

Prema Bloombergu, Sony je prepolovio projekciju prodaje novog uređaja za virtuelnu realnost sledeće generacije, sa dva miliona na milion, pošto pretprodaje nisu ispunile očekivanja. Još uvek nismo sigurni zašto je Soni imao tako visoka očekivanja od PSVR2, jer košta više od same PS5 konzole koja je potrebna za korišćenje samog uređaja, što je veliko pitanje, čak i kada uzmete u obzir svu novu tehnologiju.

Jedan od citiranih izvora tvrdio je da je Soni verovao da će njegova snažna linija za lansiranje od 30 igara podstaći prednarudžbe i ranu prodaju, predvođena novim spin-offom Horizonta, Horizon: Call of the Mountain. Međutim, bez kompatibilnosti sa prethodnim PSVR1 naslovima, nismo sigurni da ni ova linija razmišljanja ima mnogo smisla. Kako sada stoji, oni koji žele da nadograde moraju da nabave PS5 konzolu od 500 USD, PS VR2 slušalice od 550 USD, a zatim potroše dodatna sredstva za kupovinu novih igara, što to čini veoma skupom nadogradnjom.

Takođe je vredno napomenuti da iako su milioni PS5 konzola prodati u ovom trenutku, konzola je i dalje u velikoj potražnji i da mnogi igrači još uvek čekaju da pređu na konzolu trenutne generacije, ograničavajući tržište za potencijalne PS VR2 kupce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More