Sony prodao 10 miliona PlayStation 5 konzola na globalnom nivou

0
218

Sony Computer Entertainment je objavio da je prodato 10 miliona primeraka konzole nove generacije, što čini PS5 najbržom konzolom koja je došla do ovih brojeva. Globalni šef za poslovanje kompanije se zahvalio u Playstation blogu timovima koji su radili na novoj konzoli, kao i obožavaocima koji primarno koriste njihovu konzolu za gejming.

Impresivne brojke za konzolu koja je imala turbulentno lasiranje prošlog novembra, a tek trebaju da stignu veliki naslovi iz SCE studija kao što su novi God of War od Santa Monica Studios, Gran Turismo 7 iz Polyphony Digital i Horizon Forbidden West na kojem radi Guerrilla Games. Očekujemo da ovi naslovi nateraju gejmere da još više kupuju novu Sony konzolu, a popularnosti će sigurno doprineti i novi Battlefield 2042 na kojem radi Electronic Arts, Bethesda-in DEATHLOOP, Far Cry 6 i Kena: Bridge of Spirits.

PlayStation 5 se za sada bolje prodaje od konkurencije, Xbox Series X/S, koji je za sada prodat u 3.5 miliona primeraka. Nova Sony-jeva konzola će uskoro preskočiti PlayStation Vita-u po prodaji, a prva kućna konzola koju bi PS5 trebao da pretekne je PS3, koji je kupilo preko 87.5 miliona korisnika. Nakon toga slede originalni PlayStation, PS4, a PlayStation 2 je i dalje najprodavanija konzola svih vremena.

The post Sony prodao 10 miliona PlayStation 5 konzola na globalnom nivou appeared first on PLAY!.

Original Article