Sony prestaje da izveštava o prodaji PS4 konzole, konačna cifre – 117,2 miliona prodatih uređaja

0
41

Sa najnovijim Sonijevim izveštajem o zaradi, kompanija je zvanično prestala da izveštava o isporukama PS4, što ukazuje da će se proizvodnja ugasiti jer kompanija nastavlja da prebacuje igrače na PS5.

Promenu u stavu izvestio je industrijski analitičar Daniel Ahmad, napominjući da je ukupna isporuka PS4 za životni vek sada iznosila 117,2 miliona, a pošto Sony neće izveštavati o budućim isporukama, to je verovatno konačan broj koji ćemo dobiti za prodaju PS4. Ovo je samo za malo manje od Game Boy i Game Boy Color, koji se kombinuju za 118,7 miliona prodatih jedinica.

Nintendo Switch bi takođe trebalo da nadmaši PS4 u doživotnim isporukama do kraja godine, što je veoma impresivno s obzirom na to da je Switch lansiran 2017. godine, u odnosu na PS4, koji je lansiran krajem 2013. godine.

Ne može se poreći da je PS4 imao izuzetno uspešan životni vek. Konzola će još neko vreme biti na zalihama jer Sony nije prekinuo proizvodnju. Kompanija će takođe nastaviti da trebuje delove da ispuni zahteve za popravku ili zamenu za jedinice koje su još uvek pod garancijom. Ipak, negde u narednih nekoliko godina očekivali bismo da se prodaja PS4 zaustavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Sony prestaje da izveštava o prodaji PS4 konzole, konačna cifre – 117,2 miliona prodatih uređaja appeared first on PLAY!.

Original Article