Sony je juče na MWC-u predstavio novi top model – Sony Xperia XZ2. Novi Sony-je top model donosi vidljivo izmenjen dizajn u odnosu na modele iz prethodnih godina, kao i, napokon, novi 18:9 odnos ekrana.

Ono što bi Sony-jeve fanove trebalo razveseliti su tanje ivice kućišta, ali moramo da primetimo da su gornja i donja ivica ipak mogli da budu još manji.

Ali, nije samo to novost. Dizajn poleđine je također izmenjen. Više nije potpuno ravan, već je blago zakrivljen u blizini ivica.

Sony Xperia XZ2 je pokretan novim Qualcomm-ovim Snapdragonom 845 u kombinaciji sa 4 GB RAM-a, dok interna memorija sadrži 64 GB prostora za skladištenje.

5,7-inči ekran presvučen je Gorilla Glass 5 zaštitnim slojem, a kućište dolazi sa uobičajenim IP68 sertifikatom otpornosti na vodu i prašinu. Za bolji doživljaj zvuka, uređaj koristi spolje stereo zvučnike.

Kamera još uvek nema optičku stabilizaciju, jer se Sony i dalje oslanja na svoju tehnologiju softverskog stabilizovanja, koja se u praksi pokazala kao jako dobra. Ono što se moglo pojačati je otvor blende, jer iznosi samo f/2.0, a videli smo da konkurencija već ide na f/1.6 i f/1.5.

Operativni sistem je Android 8.0. Oreo, a kapacitet baterije 3180 mAh.

Sony Xperia XZ2 Compact je umanjena verzija Xperije XZ2. Dolazi sa 5,0-inčnim ekranom, ali ju pokreće isti procesor i donosi istu količinu radne memorije. Kod oba modela memorija je proširiva microSD karticama do čak 400 GB. Xperia XZ2 Compact, logično, donosi nešto i manju bateriju, i to 2870 mAh.

Article source: http://www.itvesti.info/2018/02/sony-predstavio-xperia-xz2-i-xperia-xz2.html