Sony otkriva da se PSVR2 prodaje bolje od originala

0
44
sony-otkriva-da-se-psvr2-prodaje-bolje-od-originala

Sony je objavio da je rana prodaja PlayStation VR2 ispred onoga što je njegov prethodnik na PS4 uspeo da postigne. Od kada je lansiran 22. februara, bilo je mnogo spekulacija o tome kako se sledeća generacija komercijalno pokazala.

U utorak je Sony prvi put podelio prodajne brojke, otkrivajući da je PSVR2 prodao oko 600.000 jedinica tokom prvih šest nedelja dostupnosti. Prema Soniju, to je bilo ispred onoga što je prethodni PSVR postigao. Prema prodajnom grafikonu koji je podeljen tokom poziva, prethodnik PSVR-a je prodao 8% manje jedinica tokom prvih šest nedelja.

Brojke sugerišu da su prethodne procene analitičara bile nešto iza stvarnih brojeva. U martu je izvršni zamenik predsednika i glavni finansijski direktor Sony-ja Hiroki Totoki rekao da misli da headset ima “dobre šanse” da nadmaši prvi PlayStation VR.

Bloomberg je ranije ove godine tvrdio da je Sony ranije ciljao da isporuči dva miliona PlayStation VR2 jedinica tokom prvog kvartala lansiranja slušalica, a zatim prepolovio te projekcije. Sony je negirao Bloombergove prethodne tvrdnje, ali do sada navodno nije želeo da komentariše Bloombergovu najnoviju priču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More