Sony ne odustaje od NFT tehnologije, razvio specijalni patent

0
72
sony-ne-odustaje-od-nft-tehnologije,-razvio-specijalni-patent

Nedavno objavljeni patent pokazuje da Sony Interactive Entertainment istražuje načine na koje bi mogao da koristi NFT i blockchain tehnologiju u igrama.

Prijavljen prošle godine i objavljen u četvrtak, Sonijev patent (preko Segment Next) nosi naziv „NFT framework za prenos i korišćenje digitalnih sredstava između platformi za igre“.

„Kao što se ovde prepoznaje, u nekim aplikacijama kao što su kompjuterske/video igre, NFT može predstavljati umetničko delo ili sredstvo u igri (kao što je lik ili oružje ili drugi asset), ali trenutni sistemi su tehnološki neadekvatni da bi vlasnik koristio sredstvo u različitim igrama i platformama“, stoji u rezimeu.

„Prema tome, kao što je dalje priznato ovde, funkcionalnost igre može biti poboljšana omogućavanjem igračima i/ili gledaocima da isključivo koriste imovinu i eventualno prenesu svoja prava na druge putem NFT-a“.

Jedan primer je da igrači dobiju jedinstveni skin u igri koja se zatim može koristiti u drugim naslovima, pa čak i na različitim platformama za igre.

Takvi NFT-ovi se takođe mogu „preneti drugima (npr. prodati drugima za vrednost ili razmeniti)“, rekao je Sony.

Drugi primer opisuje nagrađivanje prve osobe koja je pobedila boss karaktera u igri „pravom da koristi oružje u drugim igrama prema novom NFT-u“.

Zanimljiva zamisao, a kako stoje stvari vrlo je verovatno da japanska kompanija nije odustala od ideje. Videćemo kako će se ovo odvijati, a podsećamo da je nedavno Square Enix stavio do znanja da nastavlja sa NFT odisejom time što je objavio novi trejler za Symbiogenesis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More