Sony naredne godine donosi novi Playstation 5 model sa odvojivim čitačem diskova

0
59
sony-naredne-godine-donosi-novi-playstation-5-model-sa-odvojivim-citacem-diskova

Poslednjih meseci sve je veći broj izveštaja o novoj reviziji PS5, onoj koja bi zamenila trenutne diskove i digitalne verzije konzole sa jednom, redizajniranom PS5 konzolom sa odvojivom disk jedinicom. U poslednjem ažuriranju ove priče, tvrdi se da će ova nova verzija konzole stići u septembru 2023.

Još ovog septembra, Insider Gaming je izvestio da Sony planira novu reviziju PS5 sa odvojivim disk drajvom, koji bi „potpuno zamenio“ disk i digitalne PS5 konzole koje su lansirane 2020. Umesto prodaje odvojenih diskova i digitalnih verzija konzole, Sony će moći da napravi samo jednu PS5 šasiju, a zatim korisnici mogu da odluče da pokupe paket sa disk jedinicom, ili mogu da uštede novac na početnoj kupovini i pokupe disk jedinicu kasnije. U novembru, The Leak je potvrdio ovaj izveštaj, tvrdeći da će novi PS5 stići 2023. godine, a iako će biti tanji model, Soni očigledno ne planira da ga zvanično nazove „PS5 Slim“.

Sada, u ažuriranju Insider Gaming-a, otkriveno je da Soni ima za cilj lansiranje u septembru 2023. Takođe se tvrdi da će se odvojivi disk uređaj povezati sa dodatnim USB-C portom koji Sony postavlja na poleđinu konzole.

Ova nova verzija PS5 bi zamenila Sonijev dvosmerni pristup sa PS5 Disc i Digital verzijama. Umesto da proizvodi dva SKU-a, Soni će moći da napravi samo jedan, a zatim da zasebno nabavi disk jedinice. Po svemu sudeći, Soni će prestati da proizvodi trenutne disk i digitalne konzole krajem 2023.

Sony još nije dao nikakve zvanične najave u vezi sa ovim, ali ako su ovi izveštaji tačni, prve zvanične vesti ćemo dobiti sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More