Sony najavio ProjectQ, handheld uređaj koji možete koristiti samo blizu svoje PS5 konzole

0
22
sony-najavio-projectq,-handheld-uredjaj-koji-mozete-koristiti-samo-blizu-svoje-ps5-konzole

Pre nego što je održan PlayStation Showcase, kružile su glasine o razvoju handheld uređaja u Soniju. Interno poznat kao Project Q, PlayStation je zvanično najavio prenosni uređaj zajedno sa iznenađujućim otkrivanjem bežičnih slušalica fokusiranih na igre.

Project Q je uređaj omogućen za Remote Play koji izgleda kao da ste presekli DualSense kontroler na pola i zatim zaglavili veliki ekran između njega. Ima živopisan 8-inčni LCD ekran sposoban za rezoluciju do 1080p pri 60fps i haptiku i adaptivne okidače koje DualSense inače ima.

Sony je takođe predstavio svoje prve zvanične bežične slušalice koje donose audio imerziju sledeće generacije na PS5 i PC, kao i povezivanje sa pametnim telefonima putem Bluetooth-a. Sony obećava novu bežičnu tehnologiju koja će dostaviti gubitak audio sa niskom latencijom za visokokvalitetno audio iskustvo.

I slušalice i Project Q će biti lansirani kasnije ove godine, a više detalja će biti podeljeno u narednim mesecima.

Iskreno, meni je postojanje ove prenosive konzole pomalo besmisleno. ProjectQ ćete moći koristiti sa svojom PS5 konzolom samo putem iste Wi-Fi mreže, što znači da je potrebno da ste u kući. Onda kada ste već tu zašto ne biste lepo seli pred TV ili monitor i uživali na velikom ekranu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More