Sony gazi za trostrukim profitom na PC-u uz radikalno povećanje broja igara na platformi do 2025.

0
61

Sony je podelio podatke o prodaji na PC platformi za prethodnu fiskalnu godinu koja se završila 31. marta i dovoljno je impresioniran prodajom da planira da trećina svojih naslova bude dostupna na PC-u do 2025.

Na finansijskom brifingu, Sony je rekao da očekuje eksponencijalni rast PC naslova nakon tekuće fiskalne godine. Prihod kompanije od PC prodaje popeo se sa 35 miliona dolara u 2020. na 80 miliona dolara u 2021. a očekuje se da će dostići čak 300 miliona dolara do kraja ove fiskalne godine, koja se završava 31. marta 2023.

Kompanija je zabeležila prodaju jedinica svojih najnovijih PC izdanja, a Horizon Zero Dawn je predvodio grupu sa 2,4 miliona prodatih jedinica. Sledeći bestseler je God of War sa 917.000 preseljenih jedinica, a sledi Days Gone sa 852.000 prodatih jedinica.

Drugi Soni naslovi koji dolaze na PC uključuju Uncharted: Legacy of Thieves Collection koji je planiran za ovu godinu i verovatno u junu, a jedan za koji se kaže da će doći na PC je ekskluzivni Returnal za PS5, ali kompanija tek treba da najavi Housemarqueov naučno-fantastični šuter.

Soni je takođe rekao da želi da 30% svojih igara prve strane bude objavljeno na PC-u do 2025. godine. Očekuje se da će 20% njegovih igara biti dostupno na PC-u do kraja tekuće fiskalne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Sony gazi za trostrukim profitom na PC-u uz radikalno povećanje broja igara na platformi do 2025. appeared first on PLAY!.

Original Article

(Visited 6 times, 1 visits today)