Sony će nastaviti sa kupovinom gejming studija

0
62

Izvršni direktor kompanije Sony Interactive Entertainment Jim Ryan rekao je da je kompanija i dalje u potrazi za novim ciljevima akvizicije koji mogu pomoći u razvoju PlayStation poslovanja.

Tokom svoje fiskalne godine završene u martu 2022., SIE je kupio pet studija, uključujući Returnal developera Housemarque, specijalistu za PC portove Nixxes Software, Firesprite sa sedištem u Velikoj Britaniji, studio za rimejk Demon’s Souls Bluepoint i Valkyrie iz Sijetla.

Takođe je investirao u Discord, Devolver Digital i platformu za igre uživo AccelByte, dok su takođe u toku pregovori o potpunom preuzimanju Bungie i Haven Studios.

„Bili smo izuzetno aktivni u oblasti M&A i investicija“, rekao je Rajan iz kompanije Soni tokom Playstation poslovnog brifinga.

„Svrha ovih investicija je da povećamo našu suštinsku snagu u PlayStation Studios-u, ali i da steknemo stručnost u oblastima razvoja igara u kojima istorijski nismo imali značajnije prisustvo.

„Planirano Bungie partnerstvo je odličan primer potonjeg“, rekao je on, ponavljajući da Soni želi da studio Destiny pomogne da stekne veće prisustvo na live-service tržištu.

Rajan je rekao da Sony očekuje da će polovina njegovih izdanja biti na računarima i mobilnim uređajima do fiskalne godine koja se završava u martu 2026. godine i da će akvizicije verovatno biti neophodne da bi se postigao ovaj cilj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Sony će nastaviti sa kupovinom gejming studija appeared first on PLAY!.

Original Article