Sonijev Project Q je sada Playstation Portal

0
62
sonijev-project-q-je-sada-playstation-portal

Ranije ove godine tokom PlayStation Showcase, Sony je zvanično najavio ‘Projekat Q’, novi prenosivi PlayStation uređaj namenjen omogućavanju korisnicima da strimuju PS5 igre koristeći Remote Play. Sada je Sony objavio pravo ime proizvoda, PlayStation Portal, a cena će biti 200 dolara.

PlayStation Portal nije novi PSP, niti posvećena igraća prenosna konzola. Umesto toga, to je prvi Sonyjev uređaj za ‘Remote Play’, koji korisnicima nudi veliki 8-inčni ekran i dizajn podeljenog kontrolera sa punim DualSense funkcijama, uključujući unapređene haptike i funkcije okidača, što osigurava kompatibilnost sa svim PS5 igrama.

Kao uređaj za Remote Play, potreban vam je PS5 u vašoj kući da biste ga koristili. Koristeći Remote Play, možete strimovati svoje PS5 igre preko kućne mreže na vaš PS Portal, pa ćete takođe želeti da se uverite da imate postavljenu mrežu koja može podržati kvalitetno strimovanje sa uređaja na uređaj. Ako živite u kući gde vaš ruter ima problema sa efikasnim isporučivanjem WiFi signala u sve sobe, onda ovaj proizvod možda nije za vas.

Ekran je 8-inčni 1080p LCD ekran umesto OLED. Ipak ćete uživati u 60FPS prikazu. Iz nekog razloga, PlayStation Portal ne podržava strimovanje cloud igara putem PlayStation Plus, pa ćete moći igrati samo igre koje posedujete i koje su lokalno instalirane na vašoj PS5 konzoli.

PlayStation Portal još uvek nema pravi datum izlaska, ali Sony kaže da dolazi “ove godine”, pa očekujte pre 31. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More