Soni zahteva da nove PS4 igre moraju biti kompatibilne sa Playstation 5

Pripreme za narednu generaciju kompanije Soni, Playstation 5, uveliko teku, a čelnici kompanije su vezano za video igre postali poseban dopis studijima koji razvijaju igre za Playstation konzole.

Soni je sada poručio developerima da ako žele da nakon 13. jula objave igru za Playstation 4, ona mora biti kompatibilna sa nadolazećom Playstation 5 konzolom. Otkriveno je da svaki studio za svoju igru mora u dokumentaciji označiti da je igra testirana za PS5, kao i da će se pružiti način da se to izvede.

Svaki novi apdejt mora tako biti testiran za kompatibilnost kako bi se igre zadržala na Playstation 5 konzoli. Ovo važi za sve igre koje developeri pošalju na zahtev za izdavanje kompaniji Sony posle sredine jula meseca.

Ovo dolazi kao logičan potez za same developere i bez zahteva kompanije Sony, pošto bi igre objavljene na jesen za PS4 i Xbox One ispustile deo publike koja čeka skok za narednu generaciju. Ujedno, PS5 će imati veći broj igara u ponudi na samom startu, kao što i Microsoft planira preko hiljadu igara za Xbox Series X, sa sve HDR i 120FPS.

Sveže Playstation ekskluzive The Last of Us 2 i Ghost of Tsushima ne spadaju po ovu kategoriju, ali je verovatno da će biti kompatibilne sa PS5, pošto se ipak radi o first-party naslovima.
Uskoro očekujemo i najavu Playstation 5 ekskluziva, igara koje se neće pojaviti za PS4, zakazano za 4. jun u 22 časova.

The post Soni zahteva da nove PS4 igre moraju biti kompatibilne sa Playstation 5 appeared first on PLAY!.

Original Article