Socijalizam simulator – avanture po blokovima na ruski način

0
57

Da li ste nekada želeli da iskusite sav sjaj ruskog post komunizma ali nemate para da kupite kartu za putovanje kroz vreme kod onog časovničara sa pijace? Onda imamo sjajne vesti za vas. Developer Aleksander Ignjatov i pesnik Ilia Mazo su kreirali melanholičnu i veoma ‘’svakodnevnu’’ igru u kojoj izgleda nema mesta za uzbudljive avanture.

Zima je. Jednostavan naslov, a i nema nikakvog lažnog marketinga jer jedna od prvih stvari koje videti u ovoj igri je prozor i prazno dvorište prekriveno snegom. Upravo ova slika je najbolji opis šta vas očekuje u ovom, da ga nazovemo ‘’sandbox’’, naslovu. Ubite vreme radeći svakodnevne stvari kao što je bacanje đubreta, tuširanje, pravljenje doručka dok ste zaronjeni u sive ruske socijalističke blokove zgrada.

Developeri igru opisuju kao ‘’post-sovjet’’ i ‘’tužni 3D’’ u kome nas ništa ne očekuje. Nemate opciju da pobegnete, nikakve uzbudljive avanture se neće desiti niti će vas priča ostaviti bez daha. Sve što treba da uradite je da iskusite detaljne piksele i običnost sveta oko sebe. Možda malo previše realna igra za zemlje koje su prolazili kroz sličnu arhitekturu i atmosferu.

Iako u igri nemate standardnih sadržaja koje ostale igre poseduju, kritičarima i igračima se izgleda dopada ovaj umetnički osvrt na sovjetski period. Igra je i deo većeg projekta na kome radi Ilia Mazo. On je izbacio i knjigu, predstavu, kratak film i muzički album koji možete da slušate na radiju u igri. Kreatori su objavili da se sprema i letnja verzija igre pa ćemo videti da li će igra dobiti malo pozitivnih nota. Privet!

Igru možete pronaći na ovom linku.


The post Socijalizam simulator – avanture po blokovima na ruski način appeared first on PLAY!.

Original Article