Sniper Elite VR

0
183

Programeri Rebellion savladali su umetnost da ubijanje nacista iz Drugog svetskog rata učine što zabavnijom njihovom Sniper Elite serijom, ali najnoviji naslov, Sniper Elite VR, pojačao je faktor uranjanja stavlјajući iskustvo u virtuelnu stvarnost. Umesto da se oseća kao jednokratna ili prevarantska igra, Sniper Elite VR se oseća kao kompletan Sniper Elite naslov baš kao i jedan od glavnih naslova. Sniper Elite VR bi trebao da bude zabavan i uzbudlјiv za fanove franšize sve dok su u stanju da previde nekoliko grubih ivica.

Sniper Elite VR je postavlјen tokom Drugog svetskog rata kao i ostale igre u seriji, ali ovog puta igrači preuzimaju kontrolu nad italijanskim borcem Otpora umesto normalnim protagonistom Karl Fairburne-om. Cilј ovog italijanskog partizana je da pomogne potiskivanju fašističke sile koja je okupirala njegovu zemlјu. Za razliku od smešnog Zombie Army 4, Sniper Elite VR predstavlјa ozbilјniju temu poput ranijih naslova u franšizi. Priča igre se širi na 18 nivoa, što može da potraje od šest do osam sati, u zavisnosti od težine i nivoa veštine.

Kao Sniper Elite igra, očigledno je da veći deo vremena sa igrom neizbežno se provodi u rukovanju snajperskim puškama. Rebellion je izvrsno obavio posao prebacujući snajpersku mehaniku standardnih igara u VR. Obe igračeve ruke u igri mogu da se nezavisno pomeraju kako bi upravlјale njegovim oružjem. Jedna ruka drži pušku, dok druga povlači obarač nakon postavlјanja metka. Puške takođe moraju da se ponovo napune povlačenjem oroza i umetanjem novog šaržera pre ponovnog pucanja. To čini Sniper Elite VR jednom od jedinih pucačina iz Drugog svetskog rata koja je prihvatila koliko je bilo teško i dugotrajno rukovanje ovim oružjem.

Sniper Elite VRJedan od zanimlјivijih aspekata Sniper Elite VR je taj što igrač koristi njegovo telo kao njegov inventar. To znači da kada žele da zamene oružje, uzmu više municije ili koriste granate, moraju da spuste pogled i zgrabe predmete sa njihove osobe. Veće primarno oružje je vezano za leđa, što znači da kontroler mora da se pomeri iza glave da bi se isklјučio. Pištolјi, međutim, mogu da se drže u futrolama ispod pazuha ili na bokovima, a sva četiri slota mogu istovremeno da drže pištolј. Uzbudlјivo je baciti snajpersku pušku s puta kad vas neprijatelј primeti i zgrabiti po dva pištolјa sa svakog kuka kako biste pucali u napadače koji se približavaju.

Sniper Elite VRMeđutim, postoji nekoliko problema sa Sniper Elite VR zbog kojih to ponekad može da bude frustrirajuće. Uprkos tome što je imao nekoliko misija zasnovanih na stelt-u, u igri praktično nema mehanike stelta. Indikatori koji pokazuju da li neprijatelјi mogu da vide igrača su vrlo nedosledni i postoji samo jedan pištolј koji ima prigušivač zvuka. Svaki susret sa stealth-om završiće se pretvarajući se u okršaj oružjem, što otežava snajpersko delovanje. Oni koji igraju na PSVR-u primetiće da je kvalitet rezolucije slike mnogo lošiji nego na PC-u. Ovo je očekivano, ali može da bude problematično kada pokušavate da snajperujete neprijatelјe sa dalјine ili u tamnijim delovima karte. Bilo je trenutaka kada je razlikovanje neprijatelјske glave ili pozadine bilo gotovo nemoguće.

GamePlayJedna stvar koju Sniper Elite VR čini dobro da bi se suprotstavila ovim potencijalnim problemima jeste da nudi širok spektar mogućnosti udobnosti i pristupačnosti. Igra može da se igra pomoću kontrolera DualShock 4, kontrolera PS Move ili čak kontrolera PSVR Aim, pri čemu svaki od njih ima njegove jedinstvene šeme upravlјanja. Takođe postoji opcija da odaberete između nekoliko vrsta pokreta, odlučite koja ruka / oko će biti dominantno, pa čak i da odaberete učestalost mehanike za ubijanje kamera.

Sniper Elite VR možda nije toliko uglađen kao naslovi poput The Walking Dead: Saints & Sinners, ali uprkos tome, VR je možda idealni konačni dom Sniper Elite. Koncepti i mehanika koji su se možda osećali preteranim u standardnoj pucačkoj konzoli oživlјeni su VR formatom. Sniper Elite VR ima nekoliko grubih tačaka, ali lako ih je prevideti kada je krajnji rezultat jednako zabavan i impresivan. Ovo je obavezno za lјubitelјe Sniper Elite i VR entuzijaste.

Sniper Elite VR was last modified: 21 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Sniper Elite VR appeared first on ITNetwork.

Original Article