SMIC preko noći ostao bez pola direktora u upravnom odboru

0
166

SMIC je objavio da je čak četiri direktora dalo otkaz, uključujući potpredsednika Chiang Shang-yi-a, koji se pridružio kompaniji pre samo godinu dana.

SMIC preko noći ostao bez pola direktora u upravnom odboru

SMIC se suočava sa nizom problema u 2021. godini

Bivši predsednik kompanije Zhou Zikue takođe je podneo ostavku u septembru iz ličnih zdravstvenih razloga. SMIC je pored masovnih otkaza pogođen i upozorenjem Šangajske berze. Kompanija je međutim objavila snažnu zaradu, sa više od 30% skoka prihoda u odnosu na prethodnu godinu na 1,4 milijarde dolara u kvartalu. SMIC se već bavio tenzijama u rukovodstvu.
Prošle godine, kompanija je potvrdila izveštaje kineskih državnih medija da je Liang Mong Song podneo ostavku, očigledno u znak protesta zbog imenovanja Chiang Shang-yi-a u odbor.

Prošle godine, Ministarstvo odbrane SAD-a dodalo je SMIC na listu kompanija za koje je agencija tvrdila da su u vlasništvu ili pod kontrolom kineske vojske. Američka agencija je navela zabrinutost za nacionalnu bezbednost. SMIC, čiji su glavni akcionari državne kompanije, rekao je prošle godine da želi da ulaže u tehnologiju i uhvati korak sa svojim globalnim konkurentima. Ali otkad je SMIC stavljen na crnu listu od strane SAD-a, kompanija se suočila sa ogromnim izazovima u proizvodnji i transportu.

Izvor: CNN

The post SMIC preko noći ostao bez pola direktora u upravnom odboru first appeared on PC Press.Original Article